CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. szeptember 21., szerda 20:59


Könyvgyűjtő akciót szervez a Magyar Televízió, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete

Az erdélyi árvízkárosultaknak gyűjt az MTV

Az erdélyi árvízkárosultaknak gyűjt az MTV

Könyvgyűjtő akciót szervez a Magyar Televízió, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére. Egy soproni Kiadó több mint 3 millió forint értékben ajánlott fel könyvet és videokazettát a rászorulóknak.

„Minden elsodort könyv helyett jusson kettő a polcokra!” – ez a mottója az erdélyi árvízkárosultakat támogató kezdeményezésnek, amelyet a Magyar Televízió, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete indít az árvíz sújtotta települések könyvtáraiban használhatatlanná vált kötetek pótlására.
A soproni Karaván Kiadó (Sopron, Récényi u. 8.) által felajánlott több mint hatszáz kötet és hanghordozók - főként szépirodalmi művek és természetfilmek - is benne lesznek a remények szerint legalább egy kamionnyi segélyszállítmányban. Czanik Csaba ügyvezető a Cyberpressnek elmondta: „Nemrég tíznapos körúton jártam Erdélyben. Akkor láttam, hogy az a világ az nem arról szól, amit próbálnak nekünk elhitetni, elmondani, az egy teljesen más világ; teljesen másképp gondolkodnak az emberek. Nagyon nagy rokonszenvet érzek irántuk, az ő sorsuk iránt.” Czanik Csba szerint az összefogás most mindennél fontosabb.
Az akció szervezői elsősorban szépirodalmi, ismeretterjesztő és társadalomtudományi könyveket, CD-t, kazettát, szótárakat, lexikonokat várnak. Az adományokat október elején jutattják el Kolozsvárra, majd a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete segítségével a leginkább rászoruló közintézmények között osztják szét.

Ugyancsak a székelyudvarhelyi árvízkárosultak segítésére november 5-én jótékonysági koncertet szerveznek a Gyermek- és Ifjúsági Központban.

Tóth Anita Lilla