CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. szeptember 26., hétfő 19:43


Az elavult csatorna kikerül az Ikva Patakból, új díszburkolat a járdára

Az elavult csatorna kikerül az Ikva Patakból, új díszburkolat a járdára

 


A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program keretében szeptemberben a Várkerületen a Tűzoltó sor – Major köz között is elindulnak a munkálatok. 2005-ben az úttest, 2006-ban a járda és az udvarburkolat alatt folyik majd a csatornázás, így az elavult szennyvízcsatorna „kikerül” az Ikva Patakból, megoldódik a parti házak szennyvizének biztonságosabb – az Ikva vízállásától független - elvezetése.

A Várkerületen jelentős forgalomváltozásra és sebesség korlátozásra kell számítani, de az autós közlekedést egy sávban folyamatosan biztosítjuk!  A munkálatok az úttest alatt 6 méter mélyen, bonyolult körülmények között folynak, nagy átmérőjű, súlyos csövekkel, több munkagéppel. A munkálatok során 20-30 m hosszú munkaárok mindig nyitva lesz, ezért a balesetveszély is nagyobb, a biztonságos munkavégzéshez további pedig összesen 50 méter területet zárunk le egyszerre. A közlekedők és a munkálatok elvégzésének maximális biztonsága érdekében is az erre közlekedőktől kiemelt figyelmet és a kijelölt forgalmi változások pontos betartását kérjük! A problémák elkerülése érdekében a kivitelező éjjel-nappali felügyeletet biztosít a helyszínen.
A fenti kellemetlenségekért a lakosság 2006-ban a felszínen is rendezett Várkerületet, megújult aszfalt és díszburkolatot kap.

Várható forgalmi változások a Várkerületen:
• október elején a Tűzoltóság bejáratánál a kaput csak hátrafelé lehet majd használni, valamint a Tűzoltóközben lévő garázsok nem lesznek megközelíthetőek.
• Októbert 3-10. között a kivitelezők átvágják az utat cikk-cakk-ban” , az utca túloldalánál a forgalom egy sávra szűkül a Mária szobor felöli oldalon, majd visszajönnek a forgalmi sávba, és sávszűkítéssel a parkolón keresztül lehet majd közlekedni. Itt időszakosan megszűnik a parkolás.
• Október 10-20. között újra változik a forgalmi rend, kezdetben a bank előtt, majd a szobor felőli sávban lehet újra közlekedni.
• Október 20-27. között az Ikvahíd utcába behajtani tilos, az utcát teljes hosszában lezárjuk.
• Október 27.-december 1. között 50 méteres szakaszokban az út jobboldali sávját, a parkolót és a járdából 1,5 métert lezárunk, majd a Major köz felé tovább haladva, a buszmegállót hátrább helyezzük.
• December 1-december közepéig a Major közben lévő parkoló ideiglenesen megszűnik.

Bízunk benne, hogy a várkerületi munkák szükségszerűségét és elvégzését valamennyi soproni támogatja majd. Kérjük, a forgalom - és a sebességkorlátozást jelző táblákat figyeljék, az előírásokat saját biztonságuk érdekében is tartsák be.

Double Decker -Sajtóközlemény
Sopron, 2005.szeptember 20.