CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. szeptember 26., hétfő 19:53


Megyei hírek, események

Mintaterv a Rába vízgyűjtő-gazdálkodására

„Mintaterv a Rába vízgyűjtő-gazdálkodására” címmel nemzetközi konferenciát szervez - az INTERREG IIIB –ILUP program keretében - az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szeptember 28-án, szerdán 9.30 órai kezdettel Győrött, a Hotel Konferenciában. A konferencia célja a Rába folyógazdálkodási terv eredményeinek bemutatása, illetve a Marcal vízgyűjtőjén folytatódó tervezési munkák ismertetése. A szakmai program kezdetén dr. Szakács Imre, az Észak-dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács elnökeként köszönti a tanácskozás résztvevőit.

„A program szervezői e konferenciát szeretnék felhasználni arra is, hogy a Rába folyógazdálkodás nyílt eljárás során egyeztetett tervét az érintettek képviselői is aláírják. Az aláírással a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a Rábavölgyben is van olyan koncepcionális terv, amely egyeztetett, beilleszthető a nemzeti fejlesztési tervbe. Az aláírással felhívnák a figyelmet arra, hogy a tréségnek vannak olyan súlyos területfejlesztési, természetvédelmi, vízgazdálkodási problémái, melyekre van megoldás, melynek megoldási támogatása indokolt” – fogalmazott Janák Emil a koordináló szervezetek nevében.
P.Z.


Kínai üzlet helyett biobolt a Megyeháza földszintjén

Kínai üzlet helyett biobolt a Megyeháza földszintjén - ebben a témában tartott ma sajtótájékoztatót dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke. A téma aktualitását az adta, hogy a Megyeháza földszintjén található üzlethelyiségnek és a hozzá tartozó raktárnak új bérlője van. A kínai bolt végkiárusítás után szombaton bezárt, az üzlethelyiséget ma reggel vette át az új bérlő, aki ígérete szerint a belső felújítás után bioélelmiszereket árusító boltot és biobüfét működtet majd a helyiségben. Szakács Imre elmondta, hogy az üzlethelyiség bérleti jogát meghirdették és a jelentkezők közül azért esett erre a vállalkozóra a választás, mert az egészséges életmód népszerűsítéséhez az önkormányzat ezzel is hozzá tud, hozzá szeretne járulni. Az elnök hangsúlyozta, hogy „nem akarjuk bántani a kínai üzleteket, hiszen az olcsóbb árukínálatra szükség van, ez az igény azonban a Győrben meglévő számos kínai üzletben továbbra is kielégíthető.”

Az elsősorban megyei, másodsorban magyar termékeket kínáló bioüzlet és büfé terv szerint novemberben nyitja meg kapuit a reformélelmiszerek, a biotermékek és az egészséges táplálkozás iránt érdeklődő vevők előtt.
Ponty Zita