CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. szeptember 29., csütörtök 13:31


Elszállt remények

Focinapló - 2005. szeptember

Focinapló - 2005. szeptember

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

szeptember 3. Újpesten folytatódtak a magyar válogatott selejtezõ küzdelmei, itt 6.000 nézõ elõtt legjobbjaink komoly erõlködés nélkül 4:0-ra verték Málta nemzeti tizenegyét.

szeptember 4. Argentína után Brazília is már biztos világbajnoki résztvevõ lett, miután 5:0-ra elintézte Chile válogatottját. Európából elsõ csapatként némi meglepetésre Ukrajna lehet a világverseny elsõ biztos résztvevöje.

szeptember 7. Svédország ellen mindenképpen gyõzni kellet volna, különben megint szegényebbek leszünk egy álommal. Hiába láthattunk egy színvonalas mérkõzést, ahol a magyar válogatott abszolút egyenrangú ellenfele volt a svéd válogatottnak, Ibrahimovic 91. percben szerzett bombagóljával mégis 0:1-es vereség lett a találkozó végeredménye, így a matematikai esély is elszállt a továbbjutásra.

szeptember 7. A horvát válogatott csak egy 1:1-es döntetlenre volt képes Máltán, ezért a vendégszurkolók komoly zavargásokat rendeztek, melynek kapcsán száznál is több huligánt kellett elõállítani.

szeptember 13. Megkezdõdtek a Bajnokok Ligája csoportkörei. Itt már az elsõ fordulóban komoly meglepetést láthatott a közönség, mivel az Olimpique Lyon hazai pályán könnyeden futballozva 3:0-ra elintézte a sztárokkal teletûzdelt Real Madrid csapatát.

szeptember 25. Az utóbbi évek leggyengébb rajtját vette a Monaco a francia bajnokságban, ennek eredményeképpen a vezetõség már néhány forduló leteltével menesztette a gárda edzõjét, az egykori világbajnok labdarúgót, Didier Deschamps-ot.