CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. oktĂłber 01., szombat 00:16


Rendőr iroda a Jerevánon

Rendőr iroda a Jerevánon

Lakótelepi rendőr irodát avattak a Jerevánon. A közbiztonság javítása érdekében mintegy kétmillió forintból felújított létesítményt szeptember 30-án a városban rendezett rendvédelmi nyílt nap keretében adták át.

Csökken a vagyon elleni bűncselekmények száma és a garázdaság – ezt tapasztalják azokban a városokban, ahol már működik lakótelepi rendőségi iroda – hangzott el a Jereván városrészen, ahol az ország 18. ilyen egységét adták át.


Az ünnepség vendége volt Ferenczi László. A rendészeti és bűnmegelőzési helyettes államtitkár kérdésünkre elmondta: „A belügyminiszter kezdeményezésére azzal a céllal hozzák létre az ilyen irodákat, hogy azokban a lakónegyedekben, ahol jelentős számú ember él, biztosíthassuk a folyamatos rendőri jelenlétet. Az itt tevékenykedő rendőröknek elsősorban az a feladata, hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki az itt élő emberekkel, közösségekkel és megismerve szokásaikat, szükség esetén hathatós segítséget nyújthassanak. Célunk, hogy minden nagyobb városban – legalábbis ahol a közbiztonság helyzete miatt indokolt – legyen lakótelepi rendőr iroda, ami persze a helyi önkormányzatoktól is függ.
A Teleki Pál utca 20 szám alatti irodaházat 1,2 millió forintból újította fel a soproni önkormányzat az itt élő mintegy 10 ezer ember fokozottabb védelme érdekében. A berendezéseket - mintegy 900 ezer forint értékben - a rendőrség biztosította.
Az új egységben 2-2 rendőr, illetve polgárőrök teljesít majd szolgálatot. Mindannyian speciális képzésben részesültek és az oktatási intézmények, a pénzintézetek, bevásárlóközpontok, sportlétesítmények rendszeres ellenőrzése lesz a feladatuk. A 60 négyzetméteres épület egyben a városrészben szolgálatot teljesítő utcai járőrök és polgárőrök pihenőhelyéül is szolgál majd.
Az ünnepségen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Marcal Bevetési Alosztálya tartott kommandós bemutatót.

Tóth Anita Lilla