CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. október 03., hétfő 21:03


Árvízkárosultaknak - úton a soproni adomány

Árvízkárosultaknak - úton a soproni adomány

A Győr-Moson Sopron Megyei Közgyűlés juttatta el a fővárosba azt a könyvadományt, amelyet a soproni Karaván Kiadó ajánlott fel az erdélyi árvízkárosultaknak. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, megyei alelnök személyesen is segédkezett a könyvcsomagok berakodásánál.

A 3 millió forint értékű, szépirodalmi könyvekből, videokazettákból, útifilmekből álló szállítmányt hétfőn reggel vitték el az MTV székházába, és várhatóan a hónap elején jut el a rászorulókhoz. Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke a helyszínen elmondta: „A Közgyűlés szeptemberben kétmillió forintot szavazott meg az erdélyi árvízkárosultak támogatására, és a Magyar Televízió mostani akciója is az ő javukat szolgálja. A Megyei Önkormányzat készséggel biztosította egy járművet, amellyel az értékes adomány célba érhet.
„Minden elsodort könyv helyett jusson kettő a polcokra!” – a Magyar Televízió, valamint a Magyar Könyvkiadók és -terjesztők Egyesülete szeptemberben ezzel a mottóval hirdetett akciót az erdélyi árvízsújtotta településeken megsemmisült kötetek pótlására. Az összegyűlt könyveket várhatóan még ebben a hónapban eljuttatják Kolozsvárra ás a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete segítségével a leginkább rászoruló települések közintézményei között osztják szét.

Tóth Anita Lilla