CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. október 24., hétfő 20:00


Mélygarázs átadó

Mélygarázs átadó
 
Átadták az első mélygarázst Sopronban. A modern parkolóház az első lépés ahhoz, hogy enyhüljenek az egyre zsúfoltabb belváros parkolási gondjai - hangzott el az avató ünnepségen.

Sopron első, süllyesztett parkolóházát a Hátulsó utcai, nemrég átadott szociális bérlakások alatt építtette meg a tulajdonos önkormányzat - 200 millió forintos költséggel.
Kalmár István alpolgármester a Cyberpressnek elmondta: „Az új létesítmény elsősorban a kaszinó, a színház és a konferencia központ vendégeinek parkolási gondjait segítheti . Emellett az önkormányzat a tervek szerint további fejlesztéseket tervez: legkésőbb 2007-ig a Kisvárkerületen 200,  a Petőfi téren pedig egy 200-250 férőhelyes mélygarázst létesít.”
A 0-24 óráig üzemelő kétszintes, akadálymentes, teljesen automatizált rendszerű létesítmény három hete áll az autósok rendelkezésére és egyelőre körülbelül 60 %-os kihasználtsággal működik – mondta el az avató ünnepségen Kelemen Imre, a Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője, akin keresztül Walter Dezső polgármester jelképesen átruházta az üzemeltetés jogát a soproni városüzemeltetésre.
Kelemen Imre az első három hét üzemeltetési tapasztalatairól szólva a Cyberpressnek elmondta: a soproniak kíváncsiak a mélygarázsra; és már többen érdeklődtek a kedvezményes parkolási díjak felől. Az új garázsban óránként nappal 250, éjjel 120 forintba kerül majd a parkolás, havi bérletet 16.000,-, éves bérletet pedig 90.000,- forintért válthatók.
2006 január közepéig azonban ingyen használhatják a mélygarázst az autók, Walter Dezső ugyanis bejelentette, hogy az eredetileg október 31-ig tervezett nyitási akciót az önkormányzat meghosszabbítja. Mint fogalmazott: azt szeretnék ugyanis, hogy a létesítményt minél előbb megismerjék, megszokják és rendszeresen használják a soproniak.

Tóth Anita Lilla