CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. november 03., csütörtök 00:02


Signori már Sopronban varázsol

Focinapló - 2005. október

Focinapló - 2005. október

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

október 1. Nem sikerült a bravúr a Debrecennek az UEFA-kupában sem, az ukrán Sahtar Donyeck ellenében idegenben elõször 1:4-re, majd itthon is 0:2-re maradt alul a magyar bajnok, ezzel komoly csalódást okozva szurkolóinak.

október 2. Bravúrt bravúrra halmoz a szlovák Artmedia Bratislava. Elõbb a selejtezõben csúnyán megalázta a skót Celtic Glasgow csapatát (0:5), majd a Bajnokok Ligájába jutva Portugáliában 40.000 döbbent nézõ elõtt 3:2-re legyõzte a Porto gárdáját is. Ugyanebben a fordulóban a Milan – Schalke 04 találkozón (2:2) Seedorf már 25 másodperc alatt betalált a németek kapujába.

október 8. Még a harmadik hely sem lett meg a világbajnoki selejtezõcsoportban, mivel a magyar válogatott Bulgáriában is 2:0-ás vereséget szenvedett, így veszélybe került Matthäus szövetségi kapitány állása is.

október 12. Újpesten – egy tét nélküli mérkõzésen – 6.000 fizetõ nézõ elõtt a világbajnoki csoportmérkõzések zárásaként Magyarország válogatottja 0:0-ás döntetlent játszott Horvátország nemzeti tizenegye ellen. Ez máskor akár bravúr is lehetne, most azonban csak a csoport 4. helyéhez volt elegendõ.

október 15. Hiába a nagy ígérgetések, hiába a Real Madrid viszonylag gyenge formája, a madridi derbin 55.000 nézõ elõtt egyértelmû eredmény született: Atletico Madrid – Real Madrid 0:3.

október 22. Sztárjátékost igazolt az FC Sopron ! Az egykori világsztár, többszörös olasz gólkirály Giuseppe Signori (37 éves) igazolása kezdetben igencsak megosztotta a soproni közvéleményt, azonban az elsõ mérkõzéseken pár villanással és góllal máris pozitív bemutatkozást produkált a veterán labdarúgó.