CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. november 25., péntek 22:22


Az idén minden eddiginél több, 500 ezer égő gyúl ki november 25-én.

Advent - Sopron is készül

Advent - Sopron is készül

Már november közepén megkezdték az ünnepi díszkivilágítás munkálatait a KISS BVM Kft. munkatársai. Sopronban az idén minden eddiginél több, 500 ezer égő gyúl ki november 25-én. Kiss István ügyvezető kérdésünkre elmondta: ez annyit jelent, hogy az idei adventkor a Jereván lakótelep is ünnepi világítást kap, valamint a Várkerület – Mária szobortól az OTP-ig tartó – élősövényére is felkerülnek az égők.
A városban idén két „Mindenki karácsonyfáját” is állítottak a Tanulmányi Erdőgazdaság munkatársai: a Fő téri jegenye egy sopronbánfalvi, a Jereváni ezüstfenyő pedig tómalmi család ajándéka.
A népszerű Karácsonyi Vásár és Fesztivál - amelyet immár harmadszor rendeznek - december elsején nyílik a Főtéren, ahol az ünnepi finomságok mellett félszáz árus kínálja majd portékáját, emellett naponta színvonalas műsorokkal várják az érdeklődőket. Újdonság, hogy az idei Adventi naptár képeit helyi általános iskolások képeiből állítják össze. A meghirdetett pályázatra több mint 110 alkotás érkezett, közülük választják ki a 24 legszebbet, akiknek készítői jutalmat kapnak.

T. A. L.