CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. december 01., csütörtök 19:51


Gyászol a foci társadalom - Elhúnyt George Best

Focinapló - 2005. november

Focinapló - 2005. november

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

november 1. Az eddig hibátlanul és csúcsformában játszó Chelsea megszerezte a szezonban az elsõ vereségét, mikor is a Bajnokok Ligájában a Real Betis otthonában Spanyolországban 1:0-ás vereséget szenvedett.

november 5. Kicsit megingott a „tökéletes“ Chelsea teljesítménye az utóbbi idõben, mivel a nemzetközi vereség után az angol bajnokságban is becsúszott egy vereség, mégpedig egy színvonalas találkozón a Manchester United tudta legyõzni hazai pályán 1:0-ra. Ettõl függetlenül a Chelsea a nemzetközi kupában és a hazai bajnokságban is fölényesen vezeti a tabellát.

november 16. Alacsony színvonalú barátságos mérközést játszott egymással Görögországban az Európa bajnok görög válogatott és Magyarország. Egy alacsony színvonalú, rengeteg cserével tarkított mérkõzésen a hazaiak 2:1-re nyertek, itt Torghelle Sándornak kijárt az a kétes dicsõség, hogy immáron két egymást követõ válogatott mérkõzésen is sikerült kiállíttatnia magát.

november 19. Csúcsderbit játszottak a spanyol bajnokságban, itt a remek módon zsonglõrködõ Ronaldinho vezérletével a Barcelona 3:0-ás idegenbeli kiütéses gyõzelmet aratott az idén nagyon rapszódikusan szereplõ Real Madrid otthonában.

november 25. Elhúnyt George Best, egykori Aranylabda gyõztes, északír válogatott, a Manchester United egykori kíválósága. Halálát – éppúgy, mint karrierje korai hanyatlását is – a mértéktelen alkoholfogyasztás okozta.

november 27. A 2005-ös évben a France Football választásán a Barcelona kíválósága, a brazil Ronaldinho lett az Aranylabda méltó tulajdonosa. A brazil sztár a teljes közvélemény szerint megérdemelten jutott a kitüntetõ címhez.