CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. december 19., hétfő 22:24


Műjégpályát avatnak Sopronban

Műjégpályát avatnak Sopronban

 Szerdán avatják az első, fedett műjégpályát Sopronban, a létesítményt karácsony másnapjáig ingyen kipróbálhatják a korcsolyázók.

 11 millió forintos beruházással valósul meg a város első, fedett műjégpályája a Városi Stadion mögött. Wischy Péter, a Soproni Ingatlankezelő Kft. sportrészleg vezetője a Cyberpress-nek elmondta: „A környék műjégpályáinak tanulmányozása után a szakemberek azért döntöttek a sátras megoldás mellett, mert az védelmet nyújt a jégréteget károsító eső, hó, de főként a napsütés ellen. A hatvanszor harminc méteres sportlétesítményben állandó mínusz 1-2 fokos hőmérséklettel, valamint a pálya rendszeres karbantartásával igyekeznek tartani a tíz centis jég kiváló minőségét. A sátorban lesz kor­csolya kölcsönző, illetve –élező is, ezenkívül ruhatár és büfé áll majd a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.”

A mobil műjégpályát december 21-én, szerdán 14 órakor adják át. Az avató ünnepségen a Kék Hold formációs jégtánccsoport mutatkozik be, valamint fellép a Fesztivál Rézfúvós Együttes. A sportolók karácsony másnapjáig ingyenesen, majd 500 forintos belépőjeggyel korcsolyázhatnak.