CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. január 02., hétfő 14:52


A Sao Paulo nyerte a Világ-kupát

Focinapló - 2005. december

Focinapló - 2005. december

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

december 1. Az UEFA-kupa csoportmérkőzései során Belgrádban egy fergeteges hangulatú és igazi futballünnepnek számító meccsen találkozott egymással a helyi Crvena Zvezda és az AS Roma gárdája. Az 50.000 néző (totális telt ház) előtt rendezett mérkőzésen parádés futballt mutatva a belgrádi csapat 3:1-re legyőzte a római sztárcsapatot.

december 7. Befejeződtek a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései, így kialakult a legjobb 16 résztvevő mezőnye. Komoly meglepetés, hogy a Manchester United csoportja utolsó helyezettjeként kiesett, azonban így is nagyon erős mezőny jutott tovább. A résztvevők listája: Juventus, Bayern München, Arsenal, Ajax Amsterdam, Barcelona, Werder Bremen, Villareal, Benfica, Milan, PSV Eindhoven, Olimpique Lyon, Real Madrid, Liverpool, Chelsea, Internazionale, Glasgow Rangers.

december 14. Újabb szégyenletes és botrányos túrával gazdagodott a magyar labdarúgás krónikája. Az Egyesült Àllamokban, egészen pontosan Phoenixben a magyar válogatott Mexikó nemzeti tizenegyével találkozott, és az érdektelenségbe és színvonaltalanságba fulladt találkozón hazánk csapata 0:2-es vereséget szenvedett.

december 18. "Történelminek" beharangozott mérkőzésen Antigua csapatával találkozott a magyar válogatott az amerikai túrája kapcsán, és győzött is 3:0-ra. Történelmi talán azért lehetett a mérkőzés, mivel ennyire kevés néző még soha nem látta a magyar válogatottat.

december 18. Befejeződött Japánban az első alkalommal klubvilágbajnokságként megrendezett Világ-Kupa. Nagy meglepetés nem született, a döntőben idén is Európa vs. Dél-Amerika találkozót láthattunk. Itt a brazil Sao Paulo 1:0-ra verte az angol Liverpool csapatát, ezzel idén a dél-amerikai gárda hódította el a nemes trófeát.