CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. január 17., kedd 19:55


Garancia a minőségért – megjelent a Soproni Iparos

Garancia a minőségért – megjelent a Soproni Iparos

Az országban egyedülálló információs kiadványt jelentetett meg a Sopron és Vidéke Ipar­tes­tület. A színvonalasan és becsületesen dolgozó szakmunkások listáját és hasznos tudni­való­kat tartal­mazó füzetecske a vállalkozók és a fogyasztók érdekeit egyaránt védi.

A kisiparosokat sokan szidják: drágán, nem elég jól dolgoznak, nem tartják be a határ­időt, nem fejezik be az előre kifizetett munkát. A hoppon maradt meg­ren­delő olykor dupla árat fizet, elveszti bizalmát, így a kóklerek tisztességes társaiknak is sokat árthatnak.

Mizser Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület ügyvezetője szerint „a legnehezebb pillanatok, amikor személyesen idős, 70 év körüli nénikkel-bácsikkal találko­zom, akik elmesélik a történést, hogyan keveredtek bele egy ilyen építkezés-felújítás során kelle­­metlen helyzetbe és több tízezer forintjuk bánja; sírva fakadnak. Utólag azonban már nem tudunk segíteni nekik.

Ezért is érdemes írásbeli megállapodást kötni az elvégzendő munka feltételeiről, több vállalkozótól is árajánlatot, majd pedig a kiválasztottól számlát kérni, hiszen a feketemunka sem olcsóbb; főként pedig helyi iparost választani – egyebek mellett ezeket tanácsolja az Ipar­testület új, hiánypótló kiadványa, amely a megrendelők és a vállal­ko­zók védel­mét egyaránt szolgálja – tudtuk meg Károlyi Gyula ipartestületi elnöktől.

„Isten áldd a tisztes ipart!” – olvasható a 15 ezer példányban megjelentetett információs füzet cím- és hátoldalán. A kiadvány mintegy félezer (valamennyien az Iparkamara tagjai) helyi és környékbeli kisiparos elérhetőségét tartalmazza, az általuk nyújtott becsületes, minőségi munkára, megbíz­ható szolgáltatásra pedig az újonnan alapított, sorszámmal ellátott védjegy a garancia.

Tóth Anita Lilla