CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. január 21., szombat 16:08


Népszerű a műjégpálya

Népszerű a műjégpálya

A vártnál is nagyobb az érdeklődés a műjégpálya iránt Sopronban. A fedett sportlétesítményt naponta átlagosan 200-an, 300-an, hétvégen­ként akár ezren is felkeresik.

A kará­csony másnapjáig tartó ingyenes kipróbálás után is naponta többszázan siklanak a tükörsima és bizton­sá­gos, mintegy tíz centis jégen. Ez az arány az üzemeltetőket is meglepte – tudtuk meg Wischy Pétertől. A Soproni Ingatlankezelő Kft. sportrészleg vezetője a Cyberpressnek elmondta: „Az első osztrák rendszámú autók is megjelentek a jégpálya parkolójában, ami a pálya fedettségének előnyeit bizonyítja, mivel Eisenstadtban, Wiener Neustadtban szabadtéri jégpálya működik, itt viszont esőben, hóesésben is lehet korcsolyázni.

A létesítményben remek hangulat fogadja a korisokat, akik elégedettek a pálya minőségével. A jég az 1800 négy­zet­­méteres sátorban az állandó mínusz egy-két fokos átlaghőmérsékletnek, valamint a napi négyszer elvégzett karbantartási munkálatoknak köszönhetően kiváló minőségű. A sportolni vágyók emellett a ruhatár, a büfé, a korcso­lyakölcsönző és -élező szolgáltatásait is igénybe vehetik. Maróti Gergely, a kölcsönző üzemeltetője kérdésünkre elmondta: „Elég jelentős az igény. Kétszáz pár vadonatúj korcsolyát állítottunk be a kölcsönzőben, ezeket folyamatosan kar­ban­tartjuk, élezzük. Hiányzott már nagyon ez a pálya, ami szerintem az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb húzása Sopronban. Tömegeket fog megmozgatni.

Wischy Péter szeretné, ha minél többen kipróbálnák a korcsolyázást, ezért azok az iskolai csoportok, amelyek előre bejelentkeznek, ingyen használhatják a jégpályát és a korcsolya­ci­pőt is díjmentesen biztosítják számukra. Az üzemeltető és a korisok egyaránt azt remélik, mi­nél tovább, akár kora tavaszig is hasz­nálható lesz a pálya.

Tóth Anita Lilla