CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. február 01., szerda 13:19


Ronaldinho tarolt

Focinapló - 2006. január

Focinapló – 2006. január

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

január 3. A France Football Aranylabdájával párhuzamosan minden évben kiírt FIFA World Player szavazást is egyértelműen, elsöprő fölénnyel a Barcelona brazil játékosa, Ronaldinho nyerte.

január 7. Szenzációs mérkőzést játszottak az olasz bajnokság aktuális fordulójában. Milánóban hazai pályán az AC Milan erősen megszenvedett a Parma gárdája ellen, azonban mégis nyerni tudott 4:3-ra, így feljött a bajnokság 2. helyére, beelőzve a helyi rivális Internazionale csapatát. A tabellát továbbra is nagy fölénnyel vezeti a Juventus.

január 10. A Barcelona ebben a szezonban megdöntötte az eddig a Real Madrid által tartott rekordot, mivel megszakítás nélkül 16. tétmérkőzésén is győzni tudott. A katalán gárda ezúttal a Spanyol Kupa nyolcaddöntöjében verte 6:0 arányban az FC Zamora csapatát.

január 14. Házirangadót játszottak Manchesterben, melyen komoly meglepetés született: az 50.000 néző (telt ház) előtt megrendezett összecsapáson a "hazai" Manchester City 3:1 arányban felülmúlta az idén némileg botladozó Manchester United csapatát. Ugyanebben a fordulóban az Arsenal 7:0-ra “alázta” a Middlesbrough gárdáját – itt Henry egymaga három találatig jutott – azonban ettől függetlenül a Chelsea továbbra is szinte már bajnoknak érezheti magát.

január 27. A svájci Montreux városában kisorsolták a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtező-csoportjainak beosztását. A magyar válogatott a címvédő Görögország mellett Törökország, Norvégia, Bosznia-Hercegovina, Moldávia és Málta nemzeti tizenegyei ellen lép pályára a svájci-osztrák világversenyre történő kijutásért.