CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. február 02., csütörtök 22:44


GYIK– együtt az ifjúságért

GYIK – együtt az ifjúságért

Az ifjúság egész­séges életre nevelése érdekében kötött együttműkö­dési megállapodást a Gyermek- és Ifjúsági Központ a József Attila Gyermekvédelmi Központtal. Elhangzott: minden gyermek joga, hogy a kultúrához, a művelődési és szórakozási lehető­sé­gekhez hozzá­jusson.

Rendhagyó zeneóra, táncház, rocktörténeti előadások, képzőművészeti foglalkozások, köny­nyűzenei fórumok – néhány a soproni Gyermek- és Ifjúsági Köz­pont szabadidős elfoglaltságai közül, amelyre mostantól Sopron 120 család nélkül, állami gondos­ko­dás­ban nevelkedő fiatalját is várják, méghozzá ingye­nesen – hangzott el azon a fóru­mon, ahol Rozsonits Tamás, a GYIK igazgatója, valamint Tresó Zoltánné, a József Attila Gyermek- és Ifjúságvédelmi Központ megbízott igazgatója az ifjúság kulturális és egész­séges életre neveléséről szóló együtt­működési megállapodást írtak alá. Az eseményen a szakemberek hangsúlyozták: tanulás, munka és a szabadidő hasznos eltöltése a legfőbb személyiségformálók, a szülők és az őket helyettesítő felnőttek felelőssége.

Rozsonits Tamás a Cyberpressnek elmondta: „a ház programkínálatában drogprevenciós és mentálhigiénés progra­mok is szerepelnek és hamarosan az Ifjúsági Információs és Tájékoztatási Irodát is megnyílik, ahová életvezetési gondjaikkal vagy például pályaválasztási tanácsért is fordulhatnak a fiatalok. A Gyermek- és Ifjúsági Központ szeretné, ha a város valamennyi oktatási intézménye fiatal­jait rend­szeres látogatói között köszönthetné, ebben az intézmény megújult honlapja is segít­ségükre lehet. (www.gyik.hu)

Tóth Anita Lilla