CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. február 04., szombat 15:23


Felfigyelt ránk Európa!

Felfigyelt ránk Európa! - szenzációs siker

A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroligában a negyeddöntők második összecsapásán Sopronban is nyert a házigazda MKB-Euroleasing orosz ellenfele ellen és már negyeddöntős.

Soproni támadással, de orosz pontokkal indult a találkozó. Szerencsére a hazaiak sem késlekedtek sokáig a válasszal és első pontjaikkal. A vezetést viszont ismét a vendégek szerezték meg, hogy Teasley pazar hárompontosával először jusson előnyhöz a mérkőzésen a soproni gárda. Nagyszerű játékot hozott az első játékrész, amelyben a hazaiak lendületes, sokmozgásos játékát az ellenfél rutinjával, összeszokottságával és képzettségével próbálta ellensúlyozni. Az első kisszünetre végül egypontos vendégelőnnyel vonulhattak le a csapatok.



A második negyedben a Sopron az első játékrészben mutatott játékára is rá tudott tenni két lapáttal: az egyik lapátot pontosabb befejezésnek, a másikat pedig koncentráltabb, még pattogósabb védekezésnek hívták. Ennek köszönhetően négy ponttal többet dobtak, de tízzel(!) kevesebbet kaptak, mint az első felvonásban, így a szünetre már négypontos volt a hazai előny. Ami bizony – belegondolni is merész – soproni továbbjutást ígért. A szemünknek is alig hittük: a Sopron atomjaira szedte szét a nagynevű orosz csapatot. Különösen védekezésben domborítottak nagyot, hiszen a legmerészebb elképzeléseket is felülmúlva mindössze tizennégy pontot kaptak a harmadik játékrészben. Mivel elöl nem adták alább huszonhárom pontnál, a záró résznek tizenhárom pontos előnnyel futhattak neki.




Megijesztettek bennünket a vendégek a záró rész elején, hiszen a fáradni látszó hazaiak ellen nagy hajrát nyitva egy 8-2-es résszel kezdtek. Szerencsére, amire jobban elkezdtünk volna félni, a hazaiak előszedték a tartalékokat és 8-1-gyel válaszoltak. Ez aztán el is vette a kedvét a vendégeknek, akiknek a végső dudaszóig már csak fellángolásaik voltak – ritkán -, hitehagyottan kosarazva ők sem igazán bíztak abban, hogy elcsíphetik a szenzációsan játszó soproniakat.




Így is lett: a vége közte tíz ide, a Sopron bejutott a legjobb nyolc csapat közé, a túloldalon meg maradhat a szomorú tanulságok levonása.

NSO nyomán
Fotó: Tóth Zsombor