CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. február 07., kedd 21:51


Egyetemi borverseny

Egyetemi borverseny
A Lővér Pince 2002-es Kékfrankosa lett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora 2006-ban.

 Kiváló minőségű palackozott vörösborával tizenkét termelő versenyzett a Nyugat-Magyarországi Egyetemen a Soproni és a Kőszegi Történelmi Borvidék hegy­községei számára immár harmadszor rendezett versenyén a ’Nyugat-Magyar­országi Egyetem Bora’ címért.

A „mustra” tovább növelheti a borászok ismertségét, mondta kérdésünkre Molnár László. A Soproni Történelmi Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke hozzátette: „Évente 3500 hallgató tanul a nappali tagozaton, ez több mint 12500 embert jelent, és ha csak 2- 3 %-ukat meg tudjuk fogni a soproni bor örömének, akkor már nyertünk.

A hagyomány szerint a szakmai zsűri által megjelölt öt kékfrankos közül végül az egyetemi karok delegáltjai választják ki a címre legérdemesebbet, amelyből 700 palacknyit vásárolnak. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora messze földre is eljut: tavaly szeptemberben például Spanyol­országba vitte a régió termelőinek jó hírét – tudtuk meg Tóth Mariann-tól, az egyetem Kommunikációs Irodájának vezetőjétől, aki elmondta: „Szeretnénk, ha ez a bor az idén a többi egyetem és főiskola borával is versenyre kelhetne. Ilyen nem volt még, a mi egyetemünk szeretné ezt megszervezni elsőként.

2006-ban a Lővér Pince 2002-es Kékfrankosa lett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora.

 Tóth Anita Lilla