CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. február 08., szerda 16:01


Tűz a belvárosban

Tűz a belvárosban

 Leégett a Sas tér 2 szám alatti két szomszédos lakóház pincéje, padlása és tetőzete hétfőn éjjel Sopronban.

  vizsgálat eddigi adatai szerint valószínűleg egy hűtőláda meghibáso­dása miatt csap­tak fel a lán­gok a soproni társasház egyik pincéjében. A tüzet Takács József nyugdíjas lakástulajdonos észlelte. Mint mondja, éjfél után nem tudott elaludni. Egy óra körül furcsa hangokra lett figyelmes, mintha a szomszédban bútorokat mozgatnának. Nemsokkal ezután nézett ki az ablakon és vette észre, hogy akkor már hatalmas lángok világítják be a ház udvarát. Lesietett pincéjéhez, a többi lakó segítségét kérte és vödörrel próbálták megfékezni a tüzet – hasztalanul. 

A soproni tűzoltóságra fél kettőkor érkezett a riasztás, majd perceken belül három soproni és egy kapuvári autó érkezett a helyszínre – tudtuk meg Bakonyi István tűzoltó századostól. A Soproni Tűzoltóság szolgálat­parancs­noka a Cyberpressnek elmondta: „Az éjszakai órákban keletkezett tüzet sajnos későn észlelték a lakók, ezért terjedhetett a pincétől a padlásig. Hamarosan már mintegy 150 négyzetméteren égett és a lángok a tetőre is átterjedtek.

A pincében tárolt valamennyi, összesen mintegy félmillió forint értékű szerszám (speciális fúró- és fűrészgépek stb…) mindegyike megsem­mi­sült.

Az oltásban résztvevő 16 tűzoltónak hajnali fél ötre sikerült megfékeznie a tüzet. A ház külső fala több helyen is meg­repedezett, így a szakemberek szerint az épület egy részét való­színűleg el kell bontani. Az anyagi kár többmillió forint, a lakás tulajdonosainak van biztosí­tása. A kár keletkezésének okait még vizsgálják.

 Tóth Anita Lilla