CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. március 02., csütörtök 23:51


Afrika legjobbja: Egyiptom

Focinapló - 2006. Február

Focinapló – 2006. február

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

február 10. Befejezõdtek Egyiptomban az ez évi Afrika-Kupa küzdelmei. A döntõt Kairóban 75.000 nézõ elõtt Elefántcsontpart játszotta a házigazda egyiptomi válogatottal szemben. Itt egy változatos, azonban gól nélküli mérkõzés után büntetõpárbajban Egyiptom diadalmaskodott (4:2), így elhódította a fekete kontinens legnevesebb trófeáját.

február 12. Kezd valamelyest izgalmasabbá válni a spanyol bajnokság, mivel a Barcelona nehezen viseli a hármas terhelést (Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Spanyol Bajnokság). Rövid idön belül második vereségét is elszenvedte, mikor is a Valencia otthonában kikapott 1:0-ra, így már “csak” 6 pont az elõnye riválisával szemben.

február 15. Kitünõen szerepelnek a román klubcsapatok az UEFA kupában. A Rapid Bukarest a Hertha Berlin otthonában tudott gyõzni 1:0-ra, a Steaua Bukarest pedig Hollandiában, a Heerenween vendégeként tudta kiharcolni a továbbjutást (1:3).

február 22. A Bajnokok Ligája az egyenes kieséses szakaszhoz érkezett, itt az elsõ mérkõzéseken máris egymásra talált több sztárcsapat is. Nehéz dolga lesz a Real Madridnak, miután hazai pályán Henry góljával 1:0-ás vereséget szenvedett az Arsenal csapatától. A másik ágon a Chelsea fog megizzadni, mivel otthon verte meg 1:2-re a Barcelona.

február 26. Rangadót játszottak Olaszországban. A római derbin az AS Roma új olasz rekordot állított fel, mivel a Lazio legyõzésével (2:0) immáron 11. mérkõzését is megszakítások nélkül gyõzelemmel tudta zárni. Tette ezt úgy, hogy legnagyobb sztárja, Totti az elõzõ mérkõzésen súlyos sérülést szenvedett.