CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. március 09., csütörtök 08:29


Jól teljesítettek a soproni rendőrök

Jól teljesítettek a soproni rendőrök

Kiegyensúlyozott és kiemelkedő munkát végeztek a soproni rendőrök 2005-ben: hatodával csökkent a bűncselekmények száma és javultak a felderítési mutatók - hangzott el a soproni Rendőrkapitányság tavalyi eredményeit és ezévi feladatait összegző munka­érte­kez­letén.

15 %-kal csökkent a rablások, betöréses lopások és gépkocsifeltörések száma és ezek felde­rítési aránya is javult tavaly Sopron­ban – hangzott el a rendőrség nagytanácstermében tartott fórumon, ahol Dr. Szabadfi Árpád rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos egyebek mellett példaként említette: míg 2000-ben 300, addig tavaly 50 gépkocsit törtek fel a városban, ahol azonban az elmúlt 15 évben történt gyilkosságok valamennyi elkö­vetőjét kézrekerítették. A megyei rendőr­főkapitány a városban a közelmúltban történt gyilkosságok kapcsán hozzátette: „Az emberölések abba a bűncselekmény kategóriába tartoznak, amit rendőri eszközzel nem lehet megelőzni. Itt egyet tehet a rendőrség, hogy gyorsan, hatékonya, 100 %-osan felderíti.

Dr. Szabadfi Árpád elmondta: A megyei átlagnál jobb anyagi és személyi feltételek között működő soproni kapi­tány­ságon a központi költségvetésből tavaly négy autó cseréjére futotta (ez a gépkocsiállomány 25 %-a), emellett - mintegy hatmillió forintból - akadály­mentesítették a rendőrség épületét. Bérre, bér jellegű juttatásra 2004-ben és 2005-ben is 600 millió forintot költött a megyei rendőrkapitányság, míg az üzemanyag éves költsége elérte a 9 és fél millió forintot.

Farkas Gábor, rendőr alezredes, városi rendőrkapitány a Cyberpressnek elmondta: „Tavaly lakótelepi rendőr irodát is avattunk a Jereván lakótelepen, valamint ezzel egyidejűleg ügyeleti rendszerünket is korszerű­sítettük. Mindez, valamint a korábbinál nagyobb szervezettségünk is hozzájárult eredményeinkhez.

A fórumon elhangzott: 2006-ban is a bűncselekmények megelőzése és ezzel a felderítési mutatók javítása a soproni rendőrök célja. Ennek érdekében az idén tovább növelik a járőrök számát a közterü­leteken és erősítik a közrendvédelmi, illetve a bűnügyi munkatársak közötti együttműködést.

Tóth Anita Lilla