CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. március 14., kedd 23:02


Kóczán Bálint a DUE Ifjúsági Sajtódíjasa

Kóczán Bálint a DUE Ifjúsági Sajtódíjasa

Kóczán Bálint 22 éves soproni újságíró, a budapesti Általános Vállalkozási Főiskola hallgatója nyerte el a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) Ifjúsági Sajtódíját - jelentette be dr. Balázs Géza és Szayly József, a DUE és a díj két alapítója.

Kóczán Bálint diákújságíróként kezdte a pályáját, amelyről 22 évesen megfogalmazott hitvallása: „Fő célom a szakmám iránti tisztelet, illetve az emberek szórakoztatása”. Szinte valamennyi médiumban kipróbálta magát: volt rádiós és televíziós riporter, műsorvezető, jelenleg több országos és helyi orgánum soproni tudósítója (pl. Kisalföld, Soproni Lap, Blikk; Rádió Sopron, Hír Tv). Munkáit a nyitottság, a nyelvi igényesség jellemzi függetlenül attól, hogy sportközvetítést vezet vagy időjárás-jelentést ír. Eddigi munkásságát színvonalasan, tényekkel bemutató pályázata, ajánlásai alapján a DUE Elnöksége az Ifjúsági Sajtódíjat a soproni újságíró, rádiós és televíziós Kóczán Bálintnak ítéli oda.

Díjátadás

Az elismerést dr. Balázs Géza és Szayly József alapítók adják át március 15-én 11 órától Budapesten, a Magyar Sajtó Házában, a MÚOSZ ünnepségén.

A DUE Ifjúsági Sajtódíjáról

A DUE két alelnöke, dr. Balázs Géza és Szayly József 1997-ben alapította meg Ifjúsági Sajtódíjat, amelyet évente egy diákújságíró kaphat meg. 1998-ban Györe Balázs, 1999-ben Gyetvai Alexandra, 2001-ben Prusinszki István, 2002-ben Takács András, 2003-ban Iván Anita, 2004-ben pedig Égő Áron nyerte el a díjat. A díjra 2006. január 31-ig lehetett jelentkezni életrajzzal, pályamunkákkal, illetve mások is ajánlhattak fiatal, tehetséges újságírót a kuratórium figyelmébe.

A DUE-ról

A 1989-ben alapított DUE Magyarország második legnagyobb újságírószervezete, amelynek megalakulása óta összesen 7000 tagja volt. Kiemelten közhasznú társadalmi szervezet, amely a magyarországi iskolákban működő diákújságok és diákrádiók szerkesztőségeinek érdekeit képviseli, kapcsolatot tart velük, programokat szervez számukra és oktatást, ismeretterjesztést végez. Összekötő kapocsként szolgál a helyi, közösségi és az országos média között, ezt segítendő találkozókat, fesztiválokat szervez a fiatalok számára, színes magazint ad ki minden hónapban és könyvekkel, rádióműsorokkal segíti a fiatal újságírók munkáját. A DUE elnöke Kecskés István, a Nemzeti Sport újságírója, alelnökei: dr. Balázs Géza nyelvész professzor, és Szayly József, a Petőfi rádió adófőszerkesztő-helyettese.

Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete