CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. október 04., hétfő 00:00


Három kosaras gyõzelem

Kettõ idegenben született

NBI A CSOPORT NÕI KOSÁRLABDA

SZOLNOKI MÁV COOP - GYSEV-RINGA 48:66 (22:33)


Ennek a mérkõzésnek az volt az elõzménye, hogy a GYSEV-RINGA egy fárasztó Euroliga mérkõzés után érkezett a Tisza parti városba és mindenki tudja, hogy ezután pedig újabb Euroliga találkozóra utaznak, tehát nagy erõkifejtést nem lehetett várni. Ennek megfelelõen a vendégek tették a dolgukat, jó profikhoz illõen biztos vezetésre tettek szert, de nem hajtották agyon magukat, csak annyit adtak ki, amennyi elég volt a biztos gyõzelemhez.

Ezen a mérkõzésen is azt lehetett látni, amit eddig megszoktunk. Megint sajnálkoztunk, hogy Mandic nem céloz pontosan, pedig neki a biztos kosár szerzés a feladata. Csak remélni lehet, hogy hamarosan magára talál és hozza azokat a fontos kosarakat, amelyek a csapat gyõzelméhez szükségesek. Örömtelibb viszont Poto szereplése, aki fazont ad a csapatnak és pontokat is hoz, mint az elsõ félidõ hajrájában zsinórban szerzett 7 pontja. A GYSEV-RINGA a védekezésben jó teljesítményt nyújtott, így megengedhette magának, hogy a támadásban a vártnál több hibát ejtsen.

A második félidõben a hazaiak nem tudták megakadályozni a soproni hölgyek pontos játékát és a különbség közel 30 pontra nõtt a két csapat között. A végére ez valamelyest csökkent a soproni cserék és a hazai védekezés feljavulása következtében, de ez nem befolyásolta a biztos vendég gyõzelmet.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: POTO 14/6, EÖRDÖGH 9/3, Mandic 4, Béres 4, VILIPIC 14, Dénes 2, Hollósy 4, Donkó 7, Radnóty 8.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - DKSK-BORSODCHEM 51:42 (34:25)


Az eddig veretlen vendégek és az elsõ négybe igyekvõ hazaiak között meglepõen gyenge színvonalon indult a mérkõzés. Számolatlan ki nem kényszerített hibát vétettek a játékosok mind védekezésben, mind támadásban. Ebben az idõszakban feltûnt Ambrus pontszerzése, Fodor lelkes munkája, ami több támadó lepattanó megszerzését eredményezte. Eglert pályára lépésével az irányítói feladat is megbízhatóvá vált. Bakai alibi játékot produkált, semmi tudatosságot nem lehetett felfedezni mozgásán, hogy valamit el akar érni pozíció fogásával és ebbõl kosár szerzés vagy társának helyzetbe hozása következik. Mintha a légüres térben lazán mozgott volna. Ennek ellenére biztos hazai vezetést könyvelhetett el a szerény számú nézõközönség.

A második félidõben lett érdekesebb a találkozó, amikor a színvonal ugyan nem emelkedett, de a számos soproni hiba után a diósgyõriek betaláltak és egyre közelebb kerültek a Postáshoz. Azt hiszem ekkor történt a ritkán látható ziccer hibázás a diósgyõri Brosovszky részérõl, aki senkitõl sem zavartatva hagyta ki ziccerét. Szerencsére Szenes ekkor jól játszott és ügyes betörésekkel értékes kosarakat szerzett. Endlert 3 pontosa adta meg a vendégeknek a végsõ kegyelemdöfést, ezután már nem volt esélyük az eredmény megfordítására. Az az egy örömteli dolog lehet, hogy ha ilyen rossz játékkal is gyõzni tud a Postás, akkor egy jó játékkal rangadókat is meg tud majd nyerni.

A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárdobói: Delmis 5, SZENES 11, Fodor 9/3, Ambrus 12, Bíró 2, Englert 5/3, Bakai 2, Szemerédi 4, Ördög 1.

NBI B CSOPORT FÉRFI MÉRKÕZÉS

MAFC KE - SMAFC ROTO ELZETT 70:85 (32:39)


A Budapesti Mûegyetem és a Soproni Egyetem kosárlabda csapatai között több évtizedes hagyománya van az összecsapásoknak. Mindig rangot jelentett, ha az egyik egyetem csapata le tudta gyõzni a másikat. A vetélkedés napjainkban is tart, bár igaz, hogy nem a legmagasabb hazai bajnokságban, de így is sokan odafigyelnek a két csapat közötti eredményre. Ezért is örömteli a mostani idegenbeli siker, na meg azért is, mert a SMAFC szeretne az A csoportba feljutásért vetélkedni és ehhez idegenbeli sikerek is szükségesek.

A mérkõzés sokáig szoros volt és az elsõ félidõ hajrájában Pojbics ügyes megmozdulásaival sikerült 7 pontos elõnyt szerezni. A második félidõben a hazaiak felzárkóztak, sõt a 30. percben 2 ponttal át is vették a vezetést. A végjátékhoz közeledve a SMAFC-osoknak fõleg Mogyorósy révén sikerült elõnyt kiharcolni, sok lepattanó labdát kaparintott meg a támadó palánk alatt is és azokat sikeresen vissza is tette. A hajrában a MAFC játékosai taktikai faultokat követtek el, de a soproniak pontosan dobták a megítélt büntetõket.

A SMAFC-Roto Elzett kosárdobói: Pojbics 11/3, Vavra P. 4, Molnár 8, MOGYORÓSY 27, Kotlik 8, Palotai P. 14, Vavra A. 1, SZLÁVIK J. 12/9.