CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. április 01., szombat 14:18


Válogatott fiaskók

Focinapló - 2006. Március

Focinapló – 2006. március

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

március 1. Néhány, a világbajnoki címre is esélyesnek mondott válogatott részére kínos vereségek születtek a hétközi válogatott felkészülési találkozókon. Franciaország otthon kapott ki 2:1-re Szlovákiától, Olaszország Németországot alázta meg 4:1-re, Írország 3:0-ra verte Svédországot, míg Horvátország Argentínát múlta felül 3:2-re.

március 5. Rangadót rendeztek Bécsben, ezúttal biztonsági okokból a Prater (Ernst Happel) Stadionban, mivel az utolsó derbin a Rapid Wien ultrái nem bírtak magukkal, és félbeszakították a mérkőzést. Ezúttal sem volt sok okuk örömre, mivel semleges pályán 3:0-ra lelépte őket a rivális Austria Wien gárdája.

március 16. Kialakult az UEFA-kupában a legjobb nyolc csapat párosítása, itt érdekes módon brillíroztak a keleti-európai egyesületek. A Rapid Bukarest a Hamburg, a Steaua Bukarest a Betis Sevilla, a Zenit Szentpétervár az Olimpique Marseille, míg a Levszki Szófia az Udinese gárdája ellenében harcolta ki a továbbjutást.

március 19. Skóciában a Celtic Glasgow megszerezte a szezon első trófeáját, melyet valószínűleg több is követni fog, mivel a bajnokságban a zöld-fehérek immáron 17 pontos előnyre tettek szert az üldözők ellenében. A Ligakupa döntőjében is simán alakultak a dolgok, a Celtik a Hampden Parkban 50.000 néző előtt 3:0-ra diadalmaskodott a Dunfermline csapata ellen.

március 21. Kiütéses győzelmet aratott az FA-kupa negyeddöntőjében az FC Liverpool csapata a Birmingham City otthonában, a liverpooli társulat idegenbeli 7:0-ás diadala akár megalázónak is nevezhető.