CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. május 03., szerda 23:06


Zidane visszavonul

Focinapló – 2006. április

Focinapló – 2006. április

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

április 2. Rangadók hétvégéjét rendezték Spanyolországban, ahol is először a nagy derbin a Barcelona 1:1-es döntetlent ért el a Real Madrid ellenében, míg a sevillai városi rangadón az elvileg gyengébb Betis Sevilla 2:1-re verte az FC Sevilla csapatát.

április 5. Eljött a nagy döntések ideje a Bajnokok Ligájában. A Villareal nagy csatában kiejtette az Internazionale-t, a Milan viszonylag simán búcsúztatta az Olimpique Lyon csapatát, az Arsenal a Juventus-t, míg a Barcelona a Benfica gárdáját küldte haza bonyodalmak nélkül.

április 6. Az UEFA-kupában is eldőlt az elődöntők párosítása, itt Schalke 04 – Sevilla és Steaua Bukarest – Middlesbrough mérkőzéseknek örülhet a közönség.

április 16. Európa egyes bajnokságaiban már viszonylag korán eldőlt a bajnoki cím sorsa, Hollandiában a PSV Eindhoven, Franciaországban az Olimpique Lyon, míg Görögországban az Olympiakosz Pireusz lett nagy fölénnyel, a bajnokság vége előtt bajnok.

április 26. Elődöntőket játszottak a Bajnokok Ligájában, az Arsenal egyetlen góllal tudott továbbjutni a Villareal ellenében (1:0; 0:0), ráadásul a Villareal a visszavágó 87. percében kihagyott egy tizenegyest. A másik ágon a Barcelona biztosította magának a helyet a Párizsban rendezendő döntőre a Milan ellenében (1:0; 0:0).

április 27. A világbajnokságon még szerepel a francia válogatottban, azután azonban visszavonul a labdarúgástól Zinedine Zidane, a francia válogatott és a Real Madrid legendás kíválósága.