CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Esti hírek

2000. november 06., hétfő 00:00


48 óra - benne: gyilkos cápa

Forrás: www.comedia.hu
48 óra: innen/onnan

E rovat vezetőjének munkája a LAP Stúdió támogatásával készült.

Autós üldözés


Erőszakkal vett el tulajdonosától egy BMW-t vasárnapra virradó éjjel két fiatalember, akiket autós üldözés után fogott el a rendőrség a fővárosban. A rendőr járőrök vasárnap éjjel fél egy körül az Üllői úton dulakodásra lettek figyelmesek. A verekedők észrevették a rendőrök közeledtét, beültek abba a BMW-be, amelyet éppen akkor vettek el erőszakkal tulajdonosától. A két fiatalembert a rendőrök autós üldözés után a VIII. kerületi Leonardo da Vinci közben fogták el. A gépkocsi átkutatásakor találtak egy éles lőfegyvert a hozzá tartozó tárral és lőszerekkel, valamint egyéb, a "közbiztonságra veszélyes eszközöket" - ismertette a sajtóügyeletes. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az autóban talált fegyver a rablóké, vagy a tulajdonosé volt. A büntetett előéletű 26 éves Z. Csabát és a 18 éves D. Lászlót a rendőrök őrizetbe vették. Az ügy körülményeinek tisztázása folyamatban van.

Tovább gyaláznak


Az elmúlt napokban történt sírrongálások után vasárnap éjszaka egy újabb sírkövet törtek darabokra a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben. A sírkertben november 1-jére virradóan 54, szombaton éjjel pedig további 6 síremléket rongáltak meg.A Mazsihisz tájékoztatása szerint a szövetség erőn felüli intézkedéseket tesz, de felhívja a hatóságok figyelmét: kövessenek el mindent a folyamat megszüntetése érdekében. "Aggodalmunkat fejezzük ki, hogy ez már túlnő a vandalizmuson, még akkor is, ha antiszemitizmusra utaló jelek a rongálások során nem fordultak elő" - olvasható a közleményben. Tordai Péter, a Mazsihisz elnöke elmondta: az újabb eset annak ellenére történt, hogy vasárnap éjszaka fegyveres biztonsági emberekkel védték a temetőt. - Megengedhetetlen, hogy hittestvéreinket poraikban sem hagyják nyugodni - mondta. A Mazsihisz elnöke hozzátette: a sírgyalázást bármelyik nemzet, vallás a legmélyebben elítéli. Véleménye szerint a problémát társadalmi összefogás nélkül nem lehet megoldani. Ezért a hitközségek szövetsége kér mindenkit, hogy amennyiben bármilyen, rongálásra utaló jelet észlel, azonnal jelentse azt a rendőrségen. Tordai Péter jelezte: gondolkodnak azon, hogy valamiféle védelmi rendszert szerelnek fel a temetőben. Ennek lehetőségéről és anyagi vonzatáról a későbbiekben szakértőkkel egyeztetnek majd.

Kocogó superman


Különleges baleset történt pénteken este Felső-Ausztriában, amely azonban nem csupán sajátságos volta miatt került a szombati osztrák lapokba, hanem mert a segítséget nyújtó és ezzel életet mentő férfi köszönetet sem várva egyszerűen továbbment. A balesetben egy 19 éves nő egy kanyarban kisodródott autójával az útról, és a kocsi a vasúti sínekre zuhant. Egy arra járó kocogó ezt meglátva a közeledő vonat elé futott, s idejében feltartóztatta azt. A nő súlyos fejsérülést szenvedett - amely miatt kórházba kellett szállítani - de kimászott a kocsiból, mialatt a kocogó a vonat elé futott. Ám a sérült hiába akart köszönetet mondani megmentőjének, az folytatta kocogását, mint ha misem történt volna, s eltűnt.

Gyiilkos cápa


Hatalmas cápa mart halálra egy úszót hétfő reggel a nyugat- ausztráliai Perth melletti Cottesloe strandon, egy másikat pedig megsebesített. Az áldozatok a Cottesloe-i Rákok úszóklub tagjai közül kerültek ki, akik nap mint nap kora reggel szoktak hódolni szenvedélyüknek. A parti kávézó tulajdonosnője, Kim Gamble balkonjáról jól látta, miképpen harapta le a legalább négyméteres, valószínűleg fehér cápa egy középkorú férfi fél lábát, és taszigálta befelé a szerencsétlent egy darabon, vértengerré változtatva a sekély vizet. A vadállat ezután egy másik úszóra támadt, aki még közelebb volt a parthoz. Ez kétségbeesetten igyekezett eltolni magától, sebesen hátrálva a part felé, és lábszársérüléssel meg is menekült, bár kórházi ápolásra szorult. Az első áldozatot is élve húzták ki a partra, de aztán belehalt sebeibe. A rendőrség megjegyezte, hogy ebben az évszakban hatalmas cápák ólálkodnak a nyugat-ausztráliai partok mentén, halrajokat kergetve. Három évvel ezelőtt ugyanezen a strandon két szörfözőre támadt feltehetőleg fehér cápa, kettéharapva deszkájukat, de ők ép bőrrel megúszták.

Nem angyalok?


A Charlie angyalai bemutatója (USA: november 3.) környékén a film sztárjai, Drew Barrymore, Cameron Diaz és Lucy Liu igyekeznek eloszlatni minden félreértést: közölték, hogy egyáltalán nem kaptak hajba a forgatáson, mint arról a forgatás idején a sajtó boven tudósított. A legvérmesebb hírek szerint a lányok minden apró-csepro dolgon hajbakaptak, azon kezdve, hogy kinek a neve kerüljön majd a plakát elejére, egészen odáig, hogy az elozetesben ki bukkanjon fel többször, mint a többiek. Az egyik lap arról cikkezett, hogy a forgatáson kialakult nézeteltérések néha tettlegességig fajultak, olyannyira, hogy a karmolásnyomok miatt a sztárok napokig magasnyakú garbóban voltak kénytelenek mutatkozni. A három angyal azt azonban nem tagadja, hogy Lucy Liu valóban komolyan összekülönbözött Bill Murray-vel, bár verekedésre itt sem került sor, mint azt néhány médiahiéna terjesztette.

Ismét Pitt


A People magazin ismét Brad Pittet választotta meg a világ legszexisebb férfiújának, csakúgy, mint öt évvel ezelőtt. Pitt ezzel az egyetlen olyan sztár lett, akit kétszer egymás után ér ez a megtiszteltetés. A lap szerint Pitt esküvője Jennifer Anistonnal nemhogy csökkentette volna a népszerűségét a rajongók körében, hanem fokozta. A sztár hívei ugyanis igen romantikusnak találták, hogy Pitt többévi együttjárás után nem rúgta ki, hanem oltár elé vezette barátnőjét, ahogyan egy rendes elővárosi sráchoz illik.

Milliomodik Red Alert 2


Az Electronic Arts folytatja hódító útját a játékok piacán, a kiadó máig több, mint 1 millió példányt adott már el a Command & Conquer Red Alert 2 játékából. A teljes Command & Conquer sorozatból pedig már 13.5 millió dobozos példány fogyott el eddig. A Command & Conquer Red Alert 2 ez előző rész egy lehetséges folytatása, ahol a már megszokott két oldalt választhatjuk, és mindkét fél számos technikai újdonsággal, egységekkel és taktikával rendelkezik a Westwood utolsó klasszikus C&C játékában.

Itt a Chello! - (hol a sáv...?)


A UPC leányvállalata, a Chello Broadband NV Közép-Kelet-Európában először Magyarországon kínálja széles sávú internetszolgáltatásait. A szolgáltatás mától kezdve vehető igénybe Budapest I., II., XI., és XIII. kerületében, valamint Miskolcon, összesen a UPC Magyarország kábelhálózatának 5-10 százalékán. A UPC idén és jövőre 15-16 milliárd forintos beruházást tervez egyedül Budapesten, aminek nyomán megnőhet a Chello-felhasználók aránya is. A napi 24 órás internet hozzáférést és szupergyors letöltést lehetővé tévő szolgáltatás csatlakozási díja bruttó 25 ezer forint, a modem letéti díja nettó 10 ezer forint, havi átalánydíja bruttó 10 900 forint. Az ez év végéig jelentkező ügyfeleknek nem kell kifizetniük a csatlakozási díjat, illetve a modem letéti díját, ha vállalják, hogy egy évig igénybe veszik a Chellót.