CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. május 12., péntek 12:08


Régiós hírek

Zalaegerszegi Tavaszi Vásár és Épített Világunk Szakkiállítás
2006. május 19-21.

INNOTECH Innovációs Konferencia

2006. május 19-21. között 17. alkalommal kerül megrendezésre a Zalaegerszegi Tavaszi Vásár és Épített Világunk Szakkiállítás. A rendezvény helye: a már jól ismert Városi Sportcsarnok és környéke.

A kiállítás mellett az idei évben első ízben rendezik meg Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Pannon Fa – és Bútoripari Klaszterrel közösen az INNOTECH Innovációs Konferenciát. A szakmai előadásokat Tombi Lajos alpolgármester megnyitója és előadása indítja „városfejlesztés és innováció” témakörben. Ezt követően többek között mechatronikáról, pályázati lehetőségekről és energiatakarékos-passzív házak építéséről hallhatnak előadásokat az érdeklődők. A konferencia díjmentes és a kiállítás nyitását megelőzően 9.00-tól látogatható. A következő évben a konferencia mellett szakmai kiállítást is terveznek a szervezők..

Az országban elsőként a Tavaszi Vásárunkon kerül bemutatásra - a magyarországi bemutatót megelőzően - a PEUGEOT 207, melyből három a küzdőtéren lesz látható.

Az idei évben 90 kiállító várja a látogatókat, szakmai érdeklődőket, akár építkeznek, lakást, irodát keresnek vagy a meglévőt szeretnék felújítani, kertjüket szeretnék megterveztetni, vagy nagyobb beruházásba kívánnak belekezdeni.

***

A kiállítást Dr. Gyimesi Endre városunk polgármestere nyitja meg május 19-én 11.00 órakor a Zalaegerszegi majorettek fellépését követően.
Sztárvendégeink lesznek: szombati napon Füstifecskék, vasárnap pedig - eltérően a plakáton megjelenttel - Tóth Veronika helyett Auth Csilla várja a látogatókat.
A Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete véradásra várja a megye lakosságát a kiállítás előterében, ahol ingyenes vérnyomásmérés is lesz.

A kiállítás pénteken 10.00 órától várja a látogatókat, a pénteki napon ingyenesen. Szintén az első napon a sörsátorban 21.00-tól Delta buli. A szombati nap Családi Nap lesz,, ekkor a szülővel érkező 14 év alatti gyermekek részére díjtalan a belépés. Csoportos diákkedvezményünk bármely napon igénybe vehető. Ennek keretei között a tanárral érkező, szervezett iskolai csoportok részére díjmentes a látogatás

A kiállítás nyitva tartása: pénteken és szombaton 10.00-19.00 óráig, vasárnap 10.00-18.00 óráig.


H. A. - cyberpress

***

Bodonhely: falunap és megyezászló

Május 12-én, szombaton Bodonhelyen falunapot tartanak. A rábaközi település vezetői ezt a napot találták alkalmasnak arra, hogy a falu lakóival együtt, hagyományos rendezvényük keretében átvegyék a megyei önkormányzat ajándékát, a megyezászlót.

Mint ismeretes, a megyei közgyűlés döntése értelmében Győr-Moson-Sopron megye települései az idei esztendő során egy-egy megyezászlóval gazdagodnak. Az ajándékkal a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a megyei települések és a megye között meglévő földrajzi és közigazgatási összetartozást szeretné tovább erősíteni. Győrújfalu, Rábaszentandrás, Rábaszentmihály és Hövej települések már átvették a zászlót, Mosonszolnokon pedig május 16-án, a napközi otthonos óvoda 100 éves jubileumi ünnepsége keretében kerül sor a megyezászló átadására, átvételére.
P.Z.