CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2006. május 23., kedd 16:20


NyME-Hírlevél – május 22.

NyME-Hírlevél – május 22.

Karonkénti pályázati lehetőségek
 A hazai állami és államilag elismert felsőoktatási intézményekben folyó oktatói-kutatói tevékenység, valamint hallgatói kutatómunka, illetve alkotó művészeti tevékenység eredményességének elismerése és támogatása címén az Oktatási Minisztérium pályázatot írt ki a felsőoktatási intézmények karainak számára. Az igényelhető támogatás összege függ a pályázó kar minősített oktatói, valamint tehetséggondozó műhelyek munkájában résztvevő oktatói-kutatói, illetve a tehetséggondozó tevékenység eredményességétől. Bővebben a pályázati iroda honlapjának (http://palyazat.nyme.hu)  "egyéb hazai pályázatok" almenüjében, vagy a http://www.omai.hu  weboldalon. (kt)

Közbeszerzési referens képzés
 Államilag támogatott OKJ-s közbeszerzési referens képzés indul a Felvételi Információs Szolgálat ajánlásával a Regionális Operatív Program kiírása alapján a DFT-Hungária Kft. támogatásával. Az akkreditált és 100%-ig támogatott képzés  Budapesten, 120 órában, heti 1 nap, 20 alkalommal történik, szeptemberi indulással. OKJ-szám: 52343510. Bővebb információ a pályázati iroda honlapjának (http://palyazat.nyme.hu) "hírlevél" almenüjében. (kt)

AMI DESIGN Bécsben
A bécsi Collegium Hungaricum 2006. évi programjában szerepel a NYME Alkalmazott Művészeti Intézet bemutatkozó kiállítása, melynek során az intézmény oktatói és hallgatói három napos rendezvénysorozat keretében mutatják be az érdeklődőknek szakmai munkájukat. A május 31-től június 2-ig tartó workshop egy Mátrai-zenemű bemutatójával kezdődik, másnap a partneriskolákkal egyetemben rendezett hallgatói kiállítás lesz és bemutatkozik az YF Tervezőművész- és Workshopron Csoport Egyesület, harmadnapon pedig szakmai kerekasztal-beszélgetés lesz az intézet oktatóinak részvételével. A rendezvényre naponta indul autóbusz. A korlátozott utazási lehetőség miatt a részvételi szándékot az intézet titkárságán kell jelezni.
(fha)

Teadélután a GEO-n
"Felsőfokú oktatás régen és ma egy topográfia-tanár szemszögéből" címmel tart előadást és várja kötetlen beszélgetésre Blahó Imre tanár úr a Geoinformatikai Főiskolai Kar teadélután sorozatának látogatóit május 29-én, hétfőn 15.00 órakor a kar Pirosalma utcai épületében. (tsz)

Laboratóriumi megnyitó
Faszerkezet-vizsgáló laboratórium megnyitójára kerül sor május 26-án, pénteken 10.00 órától a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar „B”épület 8-as előadójában. A nyitóünnepséget követően az új laboratórium bemutatása, szakmai előadás, vizsgálati bemutató és kötetlen konzultáció szerepel a programban. (fha)

 A parlagfű mentesítés érdekében
A Geoinformatikai Főiskolai Karon bentlakásos továbbképzés formájában a
növény- és talajvédelmi szolgálatok növényvédelmi felügyelői és a földhivatalok mezőgazdászai számára tanfolyamsorozat indul. A képzésen 470 szakember kapja meg a parlagfű elleni közérdekű védekezések kivitelezéséhez szükséges ismereteket. (vr)

CEEPUS-látogatás Olmützben
Prof. Dr. Márkus Béla, a Geoinformatikai Kar főigazgatója május 8-14-ig látogatást tett az olmütczi Palacky Egyetemen. A tanulmányi utat a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karát és a Palaczky Egyetem Földtudományok Karának Geoinformatikai Tanszékét is magában foglaló a CEEPUS-projekt (Nr. CII-AT-0062-01-0506) támogatta. A főigazgató előadásai utáni megbeszéléseken a közös kutatási területekről esett szó. A partnerek megegyeztek, hogy a jövőben a Socrates-Erasmus EU-projekt keretében bővítik együttműködésüket. (tsz)

 Kiadó: Nyugat-Magyarországi Egyetem; Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4. Telefon: 99/ 518-100
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu