CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. május 29., hétfő 09:58


Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díjak soproniaknak

Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díjak soproniaknak

A sport, védelmi-rendészeti, környezetvédelmi (természetvédelmi) és közoktatási tagozat díjait adták át a közelmúltban Győrött, a megyeházán. A díjazottak között három soproni is szerepel: Kovács János városi tűzoltóparancsnok, Hárs Olivér, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület társelnöke, Sipos Ferenc, a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.


Kovács János, Sopron Megyei Jogú város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának parancsnoka 1976-ban került a Soproni Parancsokság állományába, mint tűzoltó. Később megelőzési előadói, majd parancsnokhelyettesi és megbízott parancsnoki beosztásba nevezték ki. Parancsnokként 1995. december 1-jétől dolgozik. Rátermettsége, szakmai ismeretei, az új jogi szabályozások alkalmazásában való jártassága biztosítják azt, hogy a munka minden szakterületen szabályozott módon folyik. Kapcsolatteremtő képessége a hivatallal és más városi szervezetekkel, intézményekkel kiváló. Kitűnik együttműködési készsége a tűzoltóság működési területén levő önkormányzatokkal, önkéntes tűzoltó egyesületekkel, melyekkel jó munkakapcsolatot alakított ki. Hozzáértéssel és nagyfokú szakmai elhivatottsággal ápolja az 1866-ban alapított és azóta működő soproni tűzoltók hagyományait, és dolgozza fel annak történéseit.

Hárs Olivér, a soproni Castanea Környezetvédelmi Egyesület alapító tagja, társelnöke
A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki Karán 1987-ben szerzett okleveles faipari mérnöki diplomát, majd egy évvel később okleveles biogazda képesítést szerzett. A kilencvenes évek elején az akkor alakuló Fertő-Hanság Nemzeti Park soproni területén teljesített polgári szolgálatot. 1991-től a Castanea Környezetvédelmi Egyesület alapító tagja, 2001-től titkára, 2004-től pedig társelnöke. Jelenleg is a Castanea Zöld Iroda tanácsadói munkájában tevékenykedik. 1995-től a környék természeti értékei felmérésének, védetté nyilvánításának kezdeményezője. Az Árnika Erdei Iskola aktív tagjaként erdei iskolai programokat szervez, a környék természeti értékeit, gyógynövényeit bemutató hétvégi túrák, osztálykirándulások, nyári táborok fűződnek nevéhez. Az 1998 óta évente megrendezésre kerülő Dalos-hegyi Kórustalálkozó társszerzője. Számos kiadványban jelentek meg szakmai írásai, grafikái és fotói, ezzel is segítve természeti környezetünk megismerését és megőrzését.

Sipos Ferenc, a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója Pécsett szerzett földrajz-testnevelés szakos általános iskolai tanári diplomát, amit a későbbiekben középiskolai testnevelés szakos tanári, táncpedagógusi diplomával egészített ki. 2003-ban pedig közoktatás vezető és pedagógus szakvizsgát tett. 1991-től dolgozik a soproni Petőfi iskolában, melynek 1995-től az igazgatója. A néptánc oktatás magas színvonalon történő oktatásával az értékrendjéhez, alapelveihez való igazodással messzemenően megvalósította a ma nélkülözhetetlen értékek közvetítését, továbbörökítését, tudatosítását. Az egészséges életmód, együttműködés, közösségi szellem, humanizmus, kreativitás, magyarságtudat, mozgáskultúra, nemzeti öntudat, szeretet - ezeket tartja a legfontosabb átadandó értékeknek.

A további díjazottak

Kapcsolódó cikk:
Sopron gesztenyeszemmel

(gymsmo-cyberpress)