CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2006. május 29., hétfő 12:08


NyME -hírlevél - május 29.

NYME HÍRLEVÉL
2006. május 29.
II. évfolyam 21. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu



Új kollektív szerződés

2006. május 24-én a Prof. dr Faragó Sándor rektor és az egyetemen működő reprezentatív szakszervezetek képviselői (Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Agrár Oktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezete, Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete) aláírták az új kollektív szerződést. A dokumentum rövidesen az egyetem alkalmazottai számára intraneten is hozzáférhető lesz. A szerződésben a legtöbb változás a közalkalmazottakat megillető jóléti és szociális juttatások terén történt.

 

 
(bp)


Kari Nap és Évgyűrű Bál

A NYME-Faipari Mérnöki Kara június 2-án 14.00 órától rendezi programsorozatát az egyetem Tanácstermében. Az ünnepi köszöntők után előadásokat hallhatnak az érdeklődők a kar gazdasásági helyzetéről, fejlesztési irányairól, a szakképzési alap felhasználásáról, oktatási tevékenységeinek új kihívásairól. Ebből az alkalomból adják át a szakképzési támogatói címeket a kar vállati partnereinek. A szakmai programot a Faszerkezet-vizsgáló laboratórium ünnepélyes avatása és bemutatója zárja. 19.00 órától hagyományteremtő céllal soproni faiparos Évgyűrű Bált rendeznek a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Tercia Éttermében.

(ta)


Pannon Design

Bútor és Lakberendezési Kiállítás és Vásár lesz június 2-5. között, naponta 9.00-18.00 óráig az MKB Aréna Sopronban a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, a NYME Faipari Mérnöki Kar és a faipari-bútoripari szakmai szervezetek társszervezésében. A vásáron a régió gyártói és tervezői mutatják be a lakótér- és lakberendezés aktuális irányzatait. A látogatók belépőikkel minden vásári nap végén értékes bútorokat és wellness hétvégéket nyerhetnek. A kiállításon bemutatkoznak a kar faipari mérnök hallgatói, az AMI tervező hallgatói, valamint a régió szakképző intézeteinek tanulói is.

 
(pkj)