CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. május 31., szerda 09:08


Fókuszban a kis- és középvállalkozások

„K&H üzleti tippek” konferencia Győrben június 7-én

Fókuszban a kis- és középvállalkozások
„K&H üzleti tippek” konferencia Győrben június 7-én

Néhány hete indult útjára a „K&H üzleti tippek” országjáró konferenciasorozat, melynek június 7-én újabb állomása a Nyugat-magyarországi régió székhelye, Győr. A K&H Bank a térség kis- és középvállalkozóit várja egynapos rendezvényére. A Bank Nyugat-magyarországi régiója komoly eredményeket ért el az elmúlt évben. A pénzintézet, túllépve a klasszikus banki kereteken, a vállalkozások további erősödését, működésük és eredményességük növelését tűzte ki célul, melyet a konferencián elhangzó hasznos gyakorlati, pénzügyi, és gazdasági tanácsokkal kívánja elérni.

A K&H Bank elsődleges célja a konferenciasorozat megszervezésével, hogy a kis- és középvállalkozókat mind szélesebb körben szólítsa meg, és aktuális, a vállalkozók pénztárcáját érintő kérdésekre azonnali válaszokkal, útmutatással, szakértői segítségnyújtással, tanácsadással segítse. A kis- és középvállalkozókat a Bank idén 5 helyszínen várja, melynek első állomásán Miskolcon praktikus üzleti tanácsokkal felvértezve távoztak a résztvevők. Győrben június 7–én a Rába Hotelben, Szegeden, Pécsett és Budapesten pedig 2006. őszén várja a Bank a vállalkozókat a „K&H üzleti tippek” konferenciára.  A Bank tervei szerint a konferenciasorozat, folyamatosan megújuló tematikával, hagyományteremtő jelleggel minden évben megrendezésre kerül.

A konferencia tematikájának összeállítását a Bank megbízásából végzett közvélemény kutatás határozta meg. A GKI Gazdaság Kutató Intézet által megkérdezett kis- és középvállalkozások vezetőinek válaszaiból kiderült, hogy leginkább a pénzügyek és a gazdaság területein bizonytalanok. A Bank profiljából adódóan szívesen vállalta fel, hogy elsősorban külső, független szakértők bevonásával, gyakorlati példák, és esettanulmányok bemutatásával segíti a vállalkozók eligazodását a pénzügyek és a gazdaság szövevényes világában.

A győri konferencián résztvevők rálátást kapnak egy általános vállalkozói életútra; okos tanácsokat kapnak a hitelkérelem gyakorlatáról; egy sikeres pályázat feltételeiről; és különféle vállalati adómegtakarítási lehetőségekről; és nem utolsósorban egy helyi vállalkozó, Sáhó László üzleti tapasztalatairól. A konferencián előadás hangzik el Hárskuti János, a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes főiskolai docense, Semperger Kinga, az Árindex Forrásközvetítő és Beruházási Tanácsadó Kft. szakmai igazgatója, Gulyás Andrea, a Közép-Európai Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója,  és Zara László az Adótanácsadók Egyesülete elnökétől.

(cyberpress)