CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. június 01., csütörtök 12:26


Csúcsra ért a Barcelona és a Sevilla

Focinapló - 2006. május

Focinapló – 2006. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 1. Lassan végéhez közelítenek Európában a bajnoki küzdelmek, legalábbis azon országokban, melyek válogatottjai részt vesznek a világbajnokságon. Angliában a Chelsea, Spanyolországban a Barcelona idén is nagy fölénnyel tudta nyerni a bajnokságot, Németországban a Bayern München duplázni tudott, míg az olasz bajnokság véghajráját a Juventus hozta, õk azonban veszélyben vannak a kirobbant bundabotrány miatt.

május 10. A hollandiai Eindhovenben rendezték az UEFA-kupa idei döntõjét, itt nem szokványos mérkõzésen a spanyol Sevilla szinte agyonverte az angol Middlesbrough csapatát (4:0), így megérdemelten nyerte az ez évi UEFA-kupa küzdelmeket.

május 14. Svájcban drámaian zárult a bajnokság végkimenete. Egészen az utolsó játéknapig úgy tûnt, hogy a Basel simán bajnok lesz, ahogyan az elõzõ években is, azonban a Basel – FC Zürich mérközés 93. percében gólt szerzett a Zürich (2:1), így õ lett a bajnok. A lefújás után a baseli ultrák a pályára özönlöttek, összecsapott a két tábor, és egész éjszaka háborús helyzet uralkodott Baselban.

május 17. Párizsban rendezték a Bajnokok Ligája döntõjét, ahol újabb spanyol-angol párharcra került sor. A Barcelona 2:1-re gyõzni tudott a hõsiesen harcoló Arsenal ellenében, akik szinte végig 10 emberrel küzdöttek, mivel a mérkõzés elején kiállították Jens Lehmannt, a britek kapusát.

május 24. Barátságos felkészülési mérkõzésen a magyar válogatott Újpesten fogadta Új-Zéland nemzeti tizenegyét, és 6.000 nézõ elõtt gyõzni is tudott 2:0-ra.

május 30. Újabb elõkészületi mérkõzést játszott a magyar válogatott a világbajnokságra készülõ angol válogatott ellenében. A mérkõzésre 50.000 nézõ volt kíváncsi Manchesterben. A magyar csapat kíváló játékkal, jól küzdve 3:1-es vereséget szenvedett, mely egyáltalán nem szégyen a legjobb összeállításában fellépõ hazaiak ellen.