CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. jĂşnius 07., szerda 16:28


Közösen a zavartalan csatornaépítésért

Közösen a zavartalan csatornaépítésért

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program vezetői a közeljövőben induló Baross utcai munkálatokkal kapcsolatban 2006. június 7-én lakossági fórumot tartottak.

A Táncsics-Baross-Terv utcák csatornaépítési munkálatainak első szakasza befejeződött Annak érdekében, hogy a munkálatok a jövőben is zavartalanul történjenek, a munka megkezdése előtt a projekt vezetői egyeztető fórumot tartottak elsősorban az építési munkákban érintett vállalkozókkal, üzlettulajdonosokkal. 

A fórumon a Betonút ZRt. képviselője ismertette a második fázis menetét. Várhatóan június 27-én kezdődik meg a Baross utcában a szenny- és csapadékvíz-csatorna építése, amely a tervek szerint november 30-ig tart. A Kossuth Lajos utcából kiindulva haladnak majd a Vándor Sándor utca felé, egy három és fél méter széles és 70 méter hosszú munkagödörrel. Előreláthatólag 30-50 métert fognak haladni hetente.

A forgalomváltozásban érintett vállalkozások vezetői attól tartottak, hogy a kivitelezési munkákkal járó útlezárások miatt komoly forgalomkiesésre kell számítaniuk. A kivitelező biztosította a vállalkozókat, egy mindenki számára elfogadható megoldásról, az ingatlantulajdonosok a maguk részéről felajánlották, hogy a kivitelező szükség esetén a magánterületüket is igénybe veheti egy ideiglenes út kialakításához.
(Double Decker-cyberpress)