CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. jĂşnius 10., szombat 20:29


Jelentős forgalmi rend változás Sopronban

Júliustól kétirányú lesz a Várkerület

Jelentős forgalmi rend változás Sopronban
Júliustól kétirányú lesz a Várkerület.

A Petőfi téri mélygarázs építése miatt le kell zárni az Ógabona teret a színháztól
Ezzel együtt a Várkerület kétirányú lesz. Ez azt jelenti, hogy az Ötvös utca felől érkezők balra is kanyarodhatnak, és a Széchenyi tér északi oldalán haladva juthatnak az Erzsébet, illetve Csengery utcába. Ez a változás minden bizonnyal végleges lesz.

A Lackner Kristóf utca felől érkezők eddig csak az Ógabona tér felé kanyarodhattak – ezt az Újteleki utcáig a jövőben is megtehetik majd – az új ideiglenes rend szerint balra, a Várkerületre is ráhajthatnak. Az Ógabona téren a színháztól csak célforgalom lesz, elsősorban az építkezők számára, mert a Széchenyi térre innen nem lehet majd kijutni.
A forgalom csökkentése és a biztonságosabb közlekedés érdekében július elejétől a Várkerületen megszűnik a helyközi tömegközlekedés, de a helyi járatokat is a minimálisra csökkentik.
A vidéki autóbuszok a Selmeci és Táncsics utcán át, a Kossuth érintésével a Csatkai utcán keresztül közlekednek, mert így érik el a legkönnyebben a Csengery utcát. Annak érdekében, hogy biztonságos legyen a közlekedés, a Csatkai–Csengery kereszteződésében jelzőlámpákat állítanak fel.
Szóka Sándor elmondta, az ideiglenes forgalmi rend várhatóan egy évig lesz érvényben, addig, míg befejezik a mélygarázs építését.
(Forrás: Kisalföld)