CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2006. június 12., hétfő 10:33


NyME-Hírlevél - 2006. június 12.

NYME HÍRLEVÉL
2006. június 12.
II. évfolyam 23. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




106-an kaptak tanúsítványt a BPFK-n

A "Közterületek biztonságáért" hirdetett Bűnmegelőzési Szabadegyetemet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Főiskolai Kara és a Belügyminisztérium Regionális Bűnmegelőzési Képzési Központja. Június 8-án 10.00 órakor a szabadegyetem 106 résztvevője vehette át a végzettséget igazoló tanúsítványt a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Akadémiájának képviselőitől.

(tb)


Kínai delegáció járt a GEO-n
Kínai-Magyar bilaterális tudományos-kutatási együttműködés keretében május 14-25. között négy kínai szakember látogatta meg a Geoinformatikai Főiskolai Kart. A vendégek a Fujian Egyetemről, a Kínai Tudományos Akadémia Térinformatikai Alkalmazások Intézetétől valamint a Kínai Meteorológiai Kutatási Intézettől érkeztek. A két hetes látogatás során a csoport tagjai megismerkedtek az aktuális távérzékelési projektekkel, látogatást tettek a FÖMI-ben, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem soproni karain. Együttműködési dokumentumban rögzítették a további lehetőségeket az oktatás, kutatás területén, és konkrét feladatokat tűztek ki az elkövetkezendő két évre vonatkozóan. Megállapodás született egy közös Európai Uniós pályázat elkészítéséről és beadásáról az „E-Oktatási kurzusok kifejlesztése az öko-mezőgazdaság fenntarthatósági modellezésében” témakörben.

(tsz)

Diplomaosztó Mosonmagyaróváron

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara június 16-án, pénteken 10.00 órakor tartja diplomaosztó ünnepi tanácsülését a kar Vár utcai épületének aulájában. A tanácsülés programjában fogadalomtétel, oklevelek átadása, Phd. doktorrá avatás, oktatói címek adományozása, Albert Kázmér- és Wittmann Antal-emlékérem átadása, valamint a Világhy Alapítvány és a Lajta-Hanság Részvénytársaság díjainak átadása szerepelnek. Köszöntőt mond Prof. Dr. Faragó Sándor rektor.
(ta)


Utolsó szenátusi ülés

Június 14-én, szerdán 13.00 órakor kerül sor a 2005/2006-os tanév utolsó rendes szenátusi ülésére, melynek napirendjén az új felsőoktatási törvény alapján elkészült szabályzattervezetek szerepelnek. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata a jövőben három részre fog tagozódni: az első rész tartalmazza a szervezeti felépítést és a működési rendet, valamint az egyetem minőségbiztosítási rendszerét. Ehhez a részhez kapcsolódnak a különféle szervezeti egységek ügyrendjei. A komplett NYME-SZMSZ második része a foglakoztatási követelményrendszer lesz, melynek jóváhagyására a következő szemeszterben kerül sor. A szenátus jún. 14-i ülésén tárgyalja a Hallgatói Önkormányzat Alapszabályát is.

(mm)


Záróvizsgák és diplomaosztó az ATFK-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kar 228. tanévének zárásaként a kar hallgatói június 12-20. között tesznek államvizsgát. A sikeres szakdolgozatvédést követően 61 bizottság előtt 722-en adnak számot tudásukról, főiskolai tanulmányaikról. Közülük 211-en a nappali, míg 511-en a levelező képzésben vettek részt. A diplomaosztó ünnepségeknek a Győri Nemzeti Színház, a Richter Terem és a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ épülete ad otthont. Június 24-én, szombaton két időpontban vehetik át záró bizonyítványukat a végzett hallgatók, majd július 1-jén 10, 12 és 15 órai kezdettel a levelező képzésben résztvevő hallgatók veszik át a diplomákat. A központi diplomaátadó ünnepség 24-én 10 órától veszi kezdetét a Győri Nemzeti Színházban, ahol a Nyugat-Magyarországi Egyetem vezetése és a társkarok küldöttei is részt vesznek.


(ha)