CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2006. június 15., csütörtök 23:12


Kékfrankos Nyár

PONCICHTER EST

A soproni térség egyik meghatározó kulturális öröksége a szőlőtermesztés, borkészítés. A kiváló, nemzetközi sikereket elért borok alapanyagát a Fertő tó környéki hegyoldalakon termeljük, amely terület a Fertő - Neusiedler See kultúrtáj, a Világörökség része.

Ha szeretne személyesen is találkozni a soproni borosgazdákkal, az egykori „poncichter“ kultúra örököseivel, szeretettel várjuk Önt a „Kékfrankos nyár“ rendezvénysorozat „Poncichter Est” soron következő programján a Erhardt Borvendéglő.

Ez alkalommal az Iváncsics Pince mutatkozik be.

2006. június 16. péntek – Iváncsics Pince

Aperitif: Iváncsics Pince - Soproni Cuveé 2005

"Rosé" málnaleves:

Iváncsics Pince - Soproni Merlot rosé 2005

Átvezető bor a főfogások előtt:

Iváncsics Pince - Soproni Pinot noir 2004

Sertésflekken a vaslapról "fűszeres" paprikamártással, sült zöldségekkel, petrezselymes, ínyenc burgonyával:

Iváncsics Pince - Soproni Kékfrankos 2004

Feketeribizli borban pácolt, szalonnával tűzdelt szarvassült, gyümölcsmártással, vargányás galuskával

Iváncsics Pince - Soproni Merlot 2003 és Soproni Cabernet sauvignon 2003

Habos-almás pite barackvirággal díszítve

Iváncsics Pince - Soproni Zöld veltelini 2004 (kései szüret)

Helyszín: Erhardt Borvendéglő, Sopron, Balfi u. 10.

Kezdés: 19 óra

A borvacsora ára: 4.900,- Ft/fő, vacsora gyermekeknek 2500 Ft/fő

Asztalfoglalás: 36-30-336-53-60, info@kekfrankosnyar.hu

Szeretettel várjuk!


Borvidék a világörökségben

Borvidék a világörökségben címmel pincelátogatással egybekötött, a Fertő-menti szőlőterületeket érintő autóbuszos kirándulás várja a borvidékkel, a borkészítéssel ismerkedőket. A program során bemutatjuk borvidékünket, a borkészítést „tőkétől a pohárig”. A program minden héten más-más pincészet bemutatásával zárul.

Időpont: 2006. június 17.

Indul:

1345 Hotel Lövér elől (Sopron, Várisi u.4. www.danubiushotels.com/lover)

1400 Pannónia Med Hotel elől (Sopron, Várkerület 75. www.pannoniahotel.com)

Borászat: Luka Pince

Részvételi díj: 2.500 Ft/fő

Előzetes regisztráció szükséges.

Bormarketing Műhely Kht., Nagy Ágnes: +36-30-336-53-60, +99-508-835, info@kekfrankosnyar.hu


Városi séta a bor jegyében

Ismerje meg Sopront, a Kékfrankos fővárosaként! Vasárnaponként indul az idegenvezetéssel egybekötött belvárosi séta, ahol a város kulturális értékeit a soproni borászat szemüvegén keresztül mutatjuk be. A program végén a termelő egy pohár Kékfrankossal várja Önt Sopron belvárosában, a történelmi borkimérő helyen, a Buschenschankban.

Időpont: 2006. június 18. 1000

Indul: Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ, Tourinform iroda elől (Sopron, Liszt F. u. 1.)

Borászat: Luka Pince

A programon való részvétel ingyenes.


Buschenschank - hangulatos borkimérés

Igazi élményt nyújt Sopron történelmi belvárosában, a „Buschenschankban“ kínált jófajta borokkal való töltekezés. No de mit is takar ez az imént említett hely? A belvárosban, az Új utca 4. szám alatt található, a legkiválóbb soproni borokat rejtő pincéről van szó, ahol egész héten folyamatosan a helyi ismert és elismert borászok várják a vendégeket.

Nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 1400-2200 vasárnap 1000-2200

Helyszín: Sopron, Új u. 4.

Borászat: Luka Pince

soproniborvidek.hu