CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2006. jĂşnius 21., szerda 19:44


Megyei hírek, események

„Merre tovább Megyei KEF?”

Merre tovább Megyei KEF?” címmel rendez konferenciát a Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2006. június 22-én, csütörtökön Győrött, a Megyeházán.

 A tervezett program során 9.30 órakor köszöntőt Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés általános alelnöke, a Megyei KEF elnöke mond.

A vitaindító felszólalások között beszámoló hangzik el a Megyei KEF munkájáról (Csala Krisztina, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat ifjúsági és nemzetiségi szakreferense, a Megyei KEF titkára.)

 A Győr Városi KEF tapasztalatairól Miklósyné Bertalanfy Mária, Győr Megyei Jogú Város WHO-koordinátora, a Győr Városi KEF alelnöke tart beszámolót.

 A Megyei KEF jövőbeni munkájáról Ottó Mariann klinikai szakpszichológus, a TÁMASZ Krízis-, és Drogambulancia vezetőjének előadása hangzik el.

A program további részében hozzászólásokrs és vitára, majd  kerül sor, a 2006. évi cselekvési terv összeállítása lesz napirenden.

 A Megyei Stratégiában felsorolt munkacsoportok megalakulásával, vezetőjük megválasztásával folytatódik a KEF munkája, amelyet követően 12,45 órakor plenáris ülésen kerül sor az egyes munkacsoportok beszámolójára. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (Megyei KEF) 2002 augusztusában azzal a szándékkal alakult, hogy a minél hatékonyabb megelőzés és rehabilitáció érdekében megpróbálja összefogni a megyében szenvedélybetegségek ellen küzdő állami és civil szervezeteket.

Kapcsolódó oldal: Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 



Vendégek Maros testvérmegyéből

Győr-Moson-Sopron megye évtizedes kapcsolatot ápol testvérmegyénkkel, az erdélyi Maros megyével. 1995 óta Együttműködési Megállapodás is összeköti a két megyét. Június 20-22. között hét fős delegáció érkezik megyénkbe testvérmegyénkből.

A vendégek június 20-án, kedden délelőtt 9.00 órakor először a győri Megyeházára látogatnak, ahol dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke fogadja őket. A délelőtt további részében az ITD Hungary képviseletén, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Európai Információs Pontban tesznek látogatást. A keddi program délután a Győri Nemzetközi Ipari Parkban folytatódik és győri városnézéssel zárul.

A látogatás második napján, szerdán délelőtt a Fertő-Hanság Nemzeti Park értékeivel és a Világörökség részét képező Fertő-tájjal ismerkednek, délután pedig a felújított fertődi Esterházy-kastélyba, majd pedig Hegykőre látogatnak, ahol az EU-támogatással megvalósult kerékpárutat is megtekintik.

A látogatás harmadik napján ismét győri program várja a delegáció tagjait: délelőtt a KOMSZOL szakembereinek segítségével a lakossági hulladékkezelésről kapnak tájékoztatást, majd a győri szennyvíztisztítóban tesznek látogatást. Az ebédet követően pedig a Megyei kereskedelmi és Iparkamarába látogatnak, majd a Győr-Gönyű Kikötő megtekintése szerepel a tervezett programban.
P.Z.