CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. június 22., csütörtök 20:08


2006. július 8-án, szombaton 7:30 órától regisztráltathatják magukat a résztvevők a helyszínen, a Fertő-tó partján, a Fertő-tavi Hajózási Kft. mólóján

Fertő-tó átúszás

Fertő-tó átúszás


2006-ban is megrendezik a Fertő-tó átúszást.

2006. július 8-án, szombaton 7:30 órától regisztráltathatják magukat a résztvevők a helyszínen, a Fertő-tó partján, a Fertő-tavi Hajózási Kft. mólóján..

Esőnap:
2006. július 15. (szombat)

Fontos!
A szervezők kritikus időjárás és/vagy vizhőmérséklet esetén a résztvevők érdeklődését a 06-20-993-6747-es mobilszámon várják (nem emelt díjas).
Útlevelet, vagy személyi igazolványt mindenki hozzon magával, mert jogosítványt nem fogadnak el!

Táv: 5 km

Vízmélység: Az úszás teljes útvonálán le és meg lehet állni, ennek ellenére az úszást csak gyakorlott, edzésben lévő úszóknak ajánljuk!

Vízminőség: kiváló

Útvonala: Fertőmeggyes (Mörbisch strandja) - Fertő-tó móló

Nevezési díj: 2.500,- Ft

Vészjelzés:
Veszély esetén a minket kisérő hajó kürtjeleket ad le és akkor mindenki köteles az úszást abbahagyni és a hajóra felszállni, még a saját felelősségére sem folytathatja senki!

Napirend:
A hajó 9:45-kor indul. Útlevélellenőrzés 10:00-kor a hajón. Az átöltözés a hajón, útközben történik, tehát mindenki fürdőruhában jöjjön!
A hajónk várhatóan 10:45-re érkezik meg Fertőmeggyesre (Mörbisch), ott a hajóállomásról átsétálunk (~300 m) a mörbischi strandra majd a 11:15-ös rajtot követően a kijelölt útvonalon hazaúszunk Magyarországra, a kijelölt célállomásra. Az úszás csoportosan történik, a csoporttól mindenki csak saját felelősségére úszhat el. A túlságosan lemaradókat a kísérő hajónk felveszi.
Úszók ruháinak elhelyezése: Az úszók a legszükségesebb ruháikat a hajón hagyhatják (melyek őrzéséért a rendező felelősséget nem vállal). Amennyiben marad hely a hajón, úgy a kísérők is utazhatnak.

Szintidő:
NINCS - mivel ez egy rekreációs, egészségmegőrző úszás.

További információk: www.fertoatuszas.com