CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. július 03., hétfő 16:54


Hartl Haus Fertő-tó kör szupermaraton - Több mint hárommillió forint összdíjazás a jubileumi Fertő-tó kör futáson

Hartl Haus Fertő-tó kör szupermaraton

Több mint hárommillió forint összdíjazás a jubileumi Fertő-tó kör futáson

Amíg lefutja a távját, felépítjük házát – szlogennel indul 2006. július 8-án reggel 9 órakor a fertődi Eszterházy kastély elől a Fertő-tó kör szupermaratoni futóverseny. Igazán méltó körülményeket teremtettek a szervezők a július 8 és 9-én zajló jubileumi, tizedik Fertő-tó kör futóversenynek - idén megújult a versenyközpont, Sopronból átkerült Fertődre. Ráadásul nem is akárhova: az Eszterházy kastély elé. Ezzel is mintegy jelezve, hogy egy nívósabb, komolyabb következő tíz évre számíthatnak a résztvevők. A Hartl Haus készház-forgalmazó vezérképviselet támogatásának köszönhetően pedig soha ekkora díjazása nem volt a rendezvénynek.

Az új helyszínnel értelemszerűen némileg az útvonal is változik, de mint Ujj Zoltán, az eseményt rendező Zöldgömb SK vezetője elmondta, nem drasztikusan, annyi az egész, hogy Sopron kimarad ezúttal a „körforgásból”, az út vonalvezetése megmarad! A fertődi rajttal viszont az első nap hosszabb távot kell futni, a második napon ellenben kevesebbet; mondhatni: amit itt elvesztettek a futók, ott visszakapják. Mindent egybevetve, a szervezők egy fokozattal feljebb kapcsoltak, és a következő években jóval több résztvevőre számítanak.

A befutó is a fertődi kastély előtt lesz, ami jóval kedvezőbb az eddigi „semmitmondó” parkhoz képest – hangsúlyozta a főszervező.

Az esemény összdíjazása is idomul a megnövekedett igényekhez: több mint hárommillió forint értékű díj talál gazdára a kétnapos versenyen – ráadásul úgy, hogy a támogató Hartl Haus vezérképviselet jóvoltából nem csak a győztesek, hanem sorsolás útján a résztvevők, sőt, még a szurkolók is nyerhetnek. Mint azt Bakóczy Imre, a Hartl Haus vezérképviselet, Osztrák Készház Kft. ügyvezetője elmondta: az volt az elképzelés, hogy a leggyorsabbak mellett a „sima” résztvevőket is támogassuk, hiszen egy amatőr futónak ugyanakkora teljesítmény végigfutni a távot, mint egy profinak; sőt, mondhatjuk: az amatőr kétszer annyi ideig „szenved”. Azt gondoljuk, hogy aki teljesíti a távot, az már nyer, hiszen a részvétel a fontos. Támogatásunk másik apropója, hogy cégünk osztrák-magyar érdekeltségű, akárcsak a Fertő-tó kör, ezért szinte adódott, hogy ezt a mindkét országot átölelő rendezvényt felkaroljuk. Kiemelten most, hogy egy nívósabb környezetben, a Fertődi kastély előtt lesz a rajt és a cél. A kettő között pedig a futók érintenek olyan területet, ahol a (támogató) több mint száz éves osztrák Hartl Haus minőségi, exkluzív készházai állnak.

A 117 km-es távot egyéniben vagy 5 fős csapatban teljesíthetik a résztvevők. Szombaton, az első napon a Fertőd – Balf – Mörbisch - Rust - Neusiedl am See 72 km-es távot kell abszolválni. Másnap, vasárnap pedig a Neusiedl am See – Pamhagen - Fertőd (Eszterházy kastély előtt) 45 km-es szakasz lesz a „levezető”. Eredményhirdetés: 2006. július 9-én 15.00 órakor lesz.

Az eseményre nem csak résztvevőként, szurkolóként is érdemes kilátogatni, hiszen a női és férfi abszolút nyertes mellett, illetve a három szerencsés résztvevő (akiket kisorsolnak!!!) mellett egy drukker is nyer félmillió forintos „díjat”!

Bővebb információ: Zöldgömb SK, a www.zoldgomb.hu internet címen.