CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. július 03., hétfő 22:21


VB-lz

Focinapl - 2006. jnius

Focinapl 2006. jnius

Nhny rdekessg a vilg labdargsbl

jnius 3. Lezrultak a magyar bajnoksgi ez vi kzdelmei. Az utols fordul hatalmas hajrval zrult, melyben vgl a Debrecen meg tudta elzni az jpestet, gy a hajdsgi grda a bajnok, k indulhatnak a Bajnokok Ligjnak selejtezjben, mg az jpest az UEFA-kupba knyszerlt. Az jpesti hvek nehezen viseltk a bukst, s tbbszr is sszecsaptak a rendrkkel. A kupagyztes Videoton is az UEFA-kupban folytathatja, mg a 10. helyezett Sopron az Intertoto-kupban tallkozik a trk Kayserispor csapatval.

jnius 9. Nmetorszgban megkezddtt a 2006-os labdarg vilgbajnoksg. A nyitmrkzsen Berlinben a hzigazda nmet vlogatott egy vltozatos tallkozn 4:2-re legyzte Costa Rica gyengcske grdjt. A rangadn Brazlia egy sznvonalas tallkozn 1:0-ra verte Horvtorszgot.

jnius 15. Argentna cscsformban szerepel a csoportmrkzseken, Szerbia csapatt pldul 6:0-ra kitttk a gauchk. Meglepets mg a csoportkr msodik forduljbl Spanyolorszg nagy arny diadala Ukrajna felett (4:0).

jnius 23. A harmadik csoportkrben Nmetorszg sima 3:0-ra verte Ecuadort, Olaszorszg 2:0-ra Csehorszgot (ezzel a csehek helyett Ghna jutott tovbb), mg a Horvtorszg elleni 2:2-es dntetlen utn Ausztrlia tovbbjutott, Horvtorszg pedig kiesett.

jnius 27. A nyolcaddntk igazbl meglepetsek nlkl zrultak, tovbbjutottak az eslyes grdk, a fordul cscstallkozjn Franciaorszg egy pards tallkozn 3:1-re verte s ezzel kiejtette Spanyolorszg nemzeti tizenegyt.