CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. július 03., hétfő 22:21


VB-láz

Focinapló - 2006. június

Focinapló – 2006. június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

június 3. Lezárultak a magyar bajnoksági ez évi küzdelmei. Az utolsó forduló hatalmas hajrával zárult, melyben végül a Debrecen meg tudta elõzni az Újpestet, így a hajdúsági gárda a bajnok, õk indulhatnak a Bajnokok Ligájának selejtezõjében, míg az Újpest az UEFA-kupába kényszerült. Az újpesti hívek nehezen viselték a bukást, és többször is összecsaptak a rendõrökkel. A kupagyõztes Videoton is az UEFA-kupában folytathatja, míg a 10. helyezett Sopron az Intertoto-kupában találkozik a török Kayserispor csapatával.

június 9. Németországban megkezdõdött a 2006-os labdarúgó világbajnokság. A nyitómérkõzésen Berlinben a házigazda német válogatott egy változatos találkozón 4:2-re legyõzte Costa Rica gyengécske gárdáját. A rangadón Brazília egy színvonalas találkozón 1:0-ra verte Horvátországot.

június 15. Argentína csúcsformában szerepel a csoportmérkõzéseken, Szerbia csapatát például 6:0-ra kiütötték a gauchók. Meglepetés még a csoportkör második fordulójából Spanyolország nagy arányú diadala Ukrajna felett (4:0).

június 23. A harmadik csoportkörben Németország sima 3:0-ra verte Ecuadort, Olaszország 2:0-ra Csehországot (ezzel a csehek helyett Ghána jutott tovább), míg a Horvátország elleni 2:2-es döntetlen után Ausztrália továbbjutott, Horvátország pedig kiesett.

június 27. A nyolcaddöntõk igazából meglepetések nélkül zárultak, továbbjutottak az esélyes gárdák, a forduló csúcstalálkozóján Franciaország egy parádés találkozón 3:1-re verte és ezzel kiejtette Spanyolország nemzeti tizenegyét.