CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. jĂşlius 04., kedd 09:58


Kelta Fesztivál Sopron - Várhely 2006

Kelta Fesztivál Sopron - Várhely 2006

2006. július 2-án rendezte a Soproni-hegység Natúrpark a Fertő-táj Világörökség Egyesület támogatásával a II. Kelta Fesztivált a Várhelyen. A rendezvényt Vadon László Natúrpark elnök nyitotta meg, felidézve a 1600 évvel ezelőtti korszakot, amikor a kelta bójok törzse lakta a soproni erdőket. A kelta nép feltétlen természetszeretete követésre méltó a mai ember számára is - hangsúlyozta Vadon László.


A megnyitó után Tamási Zoltán kelta ügyességi játékokra invitálta résztvevőket. Lándzsahajítás, rönkhajítás, kővel célbadobás, kötélhúzóverseny várta a vállalkozókat. Az ügyességi játékokra csapatok is nevezhettek, akik délután mérkőztek meg egymással. A programokat gazdagította Dr. Gömöri János és Dr. Gimesi Szabolcs idegenvezetése és a STROKES (Soproni Ütősök) fellépése, akik archaikus ritmusokkal szórakoztatták az összegyűlt "keltákat".


Volt emellett lovaskocsizás, íjászbemutató - Lővér Íjászklub , gyógynövényismeret - Hárs Olivér, Kelta Quiz és arcfestés - Bolla Marianna és Andrássy Péter jóvoltából.


Elhozta Sopron a kelták korában című könyvét Tutunzisz Ákos is, mely turistáknak iródott és részletesen bemutatja a Sopron környéki ásatások erdeményeit. Ezen a rendezvényen nem lehetett kólát,hamburgert kapni, a Hotel Vadvirág kelta büféjében régi ételek és italok mézbor, lepény, vadhús, stb alkották a kínálatot.


A rendezvényre 9.00 órakor gyalogtúra indult a Princz pihenőtől, melyet Reisch György vezetett. Az idős természetjárók nagy lelkesedéssel csatlakoztak a programokhoz saját készítésű kelta ruháikban.


Délután tiszteletét tette a schwarzenbach-i kelta testvértelepülés küldöttsége is Robert Böhm vezetésével. A második Kelta Fesztiválon 600 érdeklődő jelent meg , akik élményekkel gazdagon tértek haza. A Kelta Fesztivál marketingpartnere és támogatója a Pro Kultúra Kht. volt.


Taschner Tamás