CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2006. jĂşlius 05., szerda 15:45


Utolsó simítások, napsütésben

Utolsó simítások, napsütésben
VOLT Fesztivál 2006
2006. július 5., szerda, 14.00

Szerencsés szám - hallatszik mindenhonnan, s tényleg, a ma napsütésben vette kezdetét a 2006-os VOLT Fesztivál. Képriportunk és programajánlónk.

Ma délben nyitotta meg kapuit a 13. VOLT Fesztivál. Idén derűs idő fogadja a fesztválra látogatókat. Bár a hivatalos kapunyitás délben volt, az élelmesebb fiatalok már tíz órától sorban álltak, hogy a legjobb sátorhelyeket foglalhassák le maguknak. Ottjártunkkor, a nyitás után másfél órával még az utolsó simításokat végezték a szervezők. Ezt mutatja be képriportunk, a cikk végén pedig egy mai koncertajánló található.

 

VOLT Fesztivál, 2006
Jeget karszalagra
A messzi távol
Épül a sátor
Nagyszínpad, munkaterület
Csúszásgátló lapok a színpad elé
A zenekar játszik tovább
Quadpálya?
A metálzene népszerű...
... vagy mégsem?
Egy jó pofa sör
Civil sátrak
Jól megérdemelt pihenés a sátorverés után
Egy különös fesztivállakó

 

Koncertajánló

Míg a Sportcentrumos időben csak magyar zenekarok léptek fel a VOLT Fesztiválon, addig a kempinges időben rendszeresen részt vesznek külföldi zenekarok - nem lesz másképp idén sem. Már a mai nap három külföldi zenekart érdemes meghallgatni. A nagyszínpadon lép fel a lounge zenét játszó német De-Phazz (nevük az "úti cél: a jövő dzsessz" szlogenből született), míg egy másikon a mexikói underground zenét játszó Los del Abajo, valamint a nagyvárosi életről híres angol Mattafix.
A magyar előadóakat többek közt a nyitó csendes-ülős koncertjükkel a Kispál és a Borz, (ők egyébként három napig lesznek itt, csütörtökön rendes koncertet adnak, pénteken pedig a Kiscsillag tagjaiként zenélnek), a Supernem, a Zanzibár, a szombathelyi Anima Sound System valamint az örökzöld Republic képviseli.

Bacsárdi László