CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2006. július 06., csütörtök 18:40


Élményben gazdagon

Élményben gazdagon
VOLT Fesztivál 2006
2006. július 5., szerda

Hangulatbeszámolónk a 2006-os VOLT Fesztivál első napjáról

Van, VOLT, lesz... idén is eljött hát a nagy nap. Fesztivál nyitánya… persze előre elterveztem, miként fog alakulni ez a nap, aztán már a legelső esemény felforgatta a terveimet. Autó helyett gyalogosan közelítettük meg a Lővér Kempinget. Másoknak is csak ajánlani tudom, így sokkal izgalmasabb: az erdőt kevéssé ismerő barátaimmal "túráztunk" egyet. Féltek, hogy el fogunk tévedni, de csak a zenét kellett követnünk.
Megérkeztünk, fél órás sorbanállás, aggódás a lekésett program miatt, majd bejutás. Röviden talán így foglalható le a kezdő óránk a Volton.
Kiderült, hogy az a fellépés amire igyekeztünk, késik egy órát. Összességében majd az összes fellépő zenekarra jellemző a késés: a "leggyorsabbak" kb. fél órát, míg a "lassabbak" mintegy egész órát késtek.

Vidáman kezdtük a napot! Bödőcs Tibor szórakoztatott minket egy órán keresztül. Móka és kacagás töménytelen mennyiségben. Tibi, akit a Showder Klubból ismerhetünk vagy a budapesti Godot Dumaszínházból, fergetegeset alakított a szakértő közönség legnagyobb megelégedésére. Aztán valószínűleg elsietett Kalapács koncertre, többször említette őket a műsora alatt.

Ezután következett a fesztiválok állandó programja: várakozás a többi kispajtásunkra. Erre nem is fecsérelnék több szót... szégyeljék magukat azok akikre várni kell mindig.

Számomra a nap főszáma egyértelműen a Cha cha cha sátor produkciója volt. Ez a színpad a kemping "közepén" található, senki nem kerülheti el, és mindenki riszálja az arra alkalmas testrészét mikor elmegy mellette. Aztán elindultam, hogy részt vegyek egyik kedvenc zenekarom koncertjén. Hatalmas tömeg gyülekezett a Viva sátorban, készülődött a Republic. Talán mondanom sem kell, de ők is körülbelül egy fél órás késéssel léptek színpadra. Aztán kárpótoltak minden várakozásért. Eljátszották az örökzöld slágereiket, mindenki kívülről énekelte Cipővel együtt a dalokat. Hamar el akartak menni, de a közönség visszatapsolta őket és elénekeltek nekünk még néhány számot. Köszönjük Republic!

Ezután elmentem beszélgetni az oly sok ismerőssel akik tiszteletét tették a Volton. Mattafix volt még tervben amúgy, de már nem volt türelmem kivárni a fellépésüket. Ők is háromnegyed órát késte. Így Animára se jutottam el, de ez nem is akkora baj, mert pár hete voltam egy fellépésükön és egyáltalán nem tetszett. Persze lehet, hogy itt a fesztiválon jobb zenét játszottak, de ezt én már úgysem tudom meg...

Javaslom annak akinek van Volt klubkártyája, az látogassa a fesztivál ideje alatt a kora délutáni órákban az Elit mozit is. Rendkívül érdekes filmekkel várják a fesztiválozókat és a helyieket is. Klubkártyával ingyenesek a filmnézések, anélkül 300 forint.

Mindenkinek tartalmas szórakozást kívánok és további jó bulizást!

Gludovátz Attila