CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2006. jĂşlius 08., szombat 15:53


Pihenés esőben

Pihenés esőben
VOLT Fesztivál 2006
2006. július 7., péntek

Szerencsénk volt, éppen jutott nekünk babzsák, így hát kiterültünk - a 2006-os VOLT Fesztivál harmadik napja

Ezt a napunkat erősen befolyásolta az előző nap hajnalig tartó mulatozás. Csütörtök éjjel az angol drum and bass DJ, Andy C óriási zenét játszott, még most is beleborzongok, ha rá gondolok.

Így hát kicsit lassabban kezdtük el felvenni a harmadik nap ritmusát. Emil Rulezzel alapoztunk. Még sose hallottam Hajós Andrásékat élőben zenélni. Kellemes kikapcsolódást nyújtottak a nyári melegben. Na meg a hideg sör. Aztán meghallottam az egyetlen számot a Perfect Name-től amit ismertem, de amilyen pechünk volt, csak a végére értünk oda.

Ezután úgy döntöttünk, hogy pihenősre vesszük a nap további részét, és megcéloztuk a Spektrum sátort. Szerencsénk volt, éppen jutott nekünk babzsák, így kiterültünk. Ez a sátor pont megfelelő arra, hogy az emberek kipihenjék fáradalmaikat. Kipróbáltuk a vízipipázást is. Meglepődtem, mikor kiderült mennyibe is kerül - 1000 forint volt egy "adag". Ha volna vízipipám akkor kb. 200 forintból összehozhatnám én is ezt a csodát. Nagyban pipázgattunk, mikor feltűnt, hogy egyre többen vannak a sátorban és még több ember közeledik futva... nos igen, nincsen Volt fesztivál eső nélkül. Egy óra alatt annyi eső esett, amennyi teljesen feláztatta a kemping talaját, tehát innentől a sárral is meg kellett küzdenünk, ha el akartuk hagyni a Spektrum babzsákjait. Amúgy beázott a sátor és a benne lévő szőnyeg, emiatt is a távozás mezejére léptünk.

Átsiettünk hát a Djuice arénába, ahol már készülődött a Neo zenekar, majd elkezdték... két számukat vártuk meg aztán sietve a távozás mezejére léptünk, egyikünknek sem tetszett a produkció. A Cha cha cha sátor ezen az estén a Drum&Bass zene kedvelőit vonzotta elsősorban. Többek között én is ott pörögtem a hatalmas tömegben, de a fáradtság erősebb volt így továbbálltam.

A nap legnagyobb durranásának indult, de aztán a legnagyobb csalódás lett: Yonderboi. Nem elsősorban a zenéje miatt, mivel abból semmit sem hallottam hanem azért, mert körülbelül egy háromnegyed órás késéssel kezdtek. S mivel éjjel kettőre volt meghírdetve a koncert én fél óra ácsorgás után meguntam. Találkoztam egy kedves ismerősömmel aki azt ajánlotta, hogy nézzük meg Ganxsta Zoleet és kartelljét. Zoliék nem okoztak csalódást, hozták a formájukat. A színpadon végig ittak ( nem alkoholmentes italokat ) és így énekelték el slágereiket, ha ez valakinek nem lett volna elég még viccelni is volt erejük. Laci (kartelltag) eléggé ittasan is vállalta a fellépést, ezzel sok ember arcára mosolyt csalt és ha jól láttam, egyszer a Kultúrház című tévéműsor kameráiba is belekiabált. Zoliék "szerelmes" zenei blokkjának végighallgatása után ismét a távozás mezejére léptem. Rég nem látott ismerőseim felkutatására indultam el. Persze sikerrel jártam.

A Caféba is benéztünk, hátha akad még valami jó kis talpalávaló így hajnaltájt, de a pörgős break zenét ekkor már nem bírták lábaink, így elindultunk hazafelé.

Sajnálom, hogy a Herbert Live show elmaradt. Barátaim sokat áradoztak róla, kíváncsi voltam rá… talán majd jövőre pótolja a koncertjét. Nos rohanok tovább, vár ránk Kovács András Péter humorista... kellemes utolsó fesztiváli napot mindenkinek!

Gludovátz Attila