CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. július 14., péntek 01:32


Dr. Fodor Tamás a Fidesz-KDNP közös soproni polgármesterjelöltje

Dr. Fodor Tamás a helyi városfejlesztési bizottság tagjaként szerzett tapasztalatot a városfejlesztési munkában

Dr. Fodor Tamás a Fidesz-KDNP közös soproni polgármesterjelöltje

Dr. Fodor Tamás, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának egyetemi docense a Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltje Sopronban – jelentette be július 13-i soproni sajtótájékoztatóján Firtl Mátyás Sopron választott országgyűlési képviselője, választókerületi elnök és Dr. Szájer József, az Európai Parlament képviselője.

Amint azt az elmúlt időszak időközi választásai és az idei választások is bebizonyították, Sopron mindig a polgári értékeiben volt erős – hangsúlyozta Firtl Mátyás, aki úgy fogalmazott, hogy Dr. Fodor Tamás személyében megtalálták azt a jelöltet, aki a polgári értékrendet hitelesen képviseli sopronisága, szakmai tapasztalata révén.

Sopront a jelenlegi városvezetés az országhoz hasonlóan eladósította, ezért elérkezett az idő, hogy Sopronban a polgári oldal vegye kézbe a város vezetését, egy olyan következetes gazdaságpolitikát és városfejlesztési folytatva, amely a város fejlődését biztosítja.


- Szeretnénk hogyha Sopron egy olyan településsé válna, amely elindulna a fejlődés útján és egy élhető, perspektívát és jövőt kínáló város lenne – fogalmazott Dr. Szájer József , aki rámutatott: a jelenlegi városvezetés négy évvel ezelőtt elhangzott ígéretei nem teljesültek. A szocialista-szabaddemokrata koalíció a jelen problémáit a jövő rovására kívánta megoldani, a város eladósításával. Ebben gyökeres változásra van szükség – mondta Szájer József. Dr. Fodor Tamás a helyi városfejlesztési bizottság tagjaként szerzett tapasztalatot a városfejlesztési munkában, amely alkalmassá teszi arra, hogy kiváló és jó polgármestere legyen Sopronnak Szakmai háttere és tapasztalata révén egy felelős, tisztességes, a város ügyeit valóban megoldani tudó politikussá teszik a Fidesz-KDNP közös jelöltjét.

Dr. Szájer József bejelentette: Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), Dr. Molnár Ágnes és Ivanics Ferenc (Fidesz) országgyűlési képviselők és Szájer József, Járóka Lívia, az Európai Parlament képviselői egy Tanácsadó Testületet hoztak létre, amely a polgármesterjelölt munkáját segíti azzal a céllal, hogy egyrészt a város érdekérvényesítő erejét a Parlamentben, másrészt uniós szinten növeljék.
- A jelenlegi városvezetés lejáratódott és hitelét vesztette, ugyanúgy, mint országos szinten a baloldali-szabaddemokrata politikai csoportosulás, amely becsapta az embereket a közelmúltbeli választásokon – fogalmazott Szájer József.

Dr. Fodor Tamás elmondta megtiszteltetésnek, egyben nagy felelősségnek tartja a jelölését. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje utalt a város történelmi múltjában jeles személyiségekre: Lackner Kristóf (1571-1631), Walder József (1862-1913) Sopronyi-Thurner Mihály (1878-1952) polgármesterek példájára.

- A jeles múlt arra kötelez bennünket, és személy szerint engem is hogy jelenünkben jól gazdálkodjunk a ránk bízott, megörökölt anyagi és szellemi javakkal. A jövőnket mindenki megelégedésére, úgy építsük, és gyarapítsuk, hogy a következő nemzedékek javát, jólétét szolgálja.
E célok jegyében gondolkodásunk és cselekedeteink középpontjában a tisztesség, a hitelesség és szakmai hozzáértés fog állni – mondta Dr. Fodor Tamás.


Dr. Fodor Tamás
egyetemi docens
műszaki tudomány kandidátusa

53 éves, soproni születésű, nős, három gyermek apja. Jelenleg a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézet egyetemi docense.

Két fia a Budapesti Műszaki Egyetem Gépész-, illetve Építőmérnöki Karának hallgatója. Lánya a Soproni Líceum tanulója. Felesége a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Dékáni Hivatalának egyetemi főmunkatársa.

Édesapja a Soproni Fogház vezetője 1948-ig, később a Soproni Gázmű főkönyvelő-helyettese volt. Édesanyja a Soproni Kisegítő Iskolában dolgozott. Két bátyja Németországban él.

Elemi iskoláját Sopronban, középiskoláját Veszprémben végezte.

Első diplomáját a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki Karán, másoddiplomáját mérnök-matematikus szakon a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte. Német nyelvből középfokú, oroszból alapfokú állami nyelvvizsgával rendelkezik, az angol nyelvet alapfokon szakmai munkájában használja.

Dolgozott iparban fejlesztő-és tervezőmérnökként egyaránt. 1984 óta a Soproni Egyetem oktatója, mérnökhallgatóknak oktat mechanikát. Szakterülete a teherviselő faszerkezetek, tartószerkezetek területén végez hazai és nemzetközi kutatást. Három alkalommal a West Virginia University és North Carolina State University dolgozott, mint kutató. 2003-ban három hónapot töltött vendégprofesszorként Amerikában.

2001-ben Széchenyi Ösztöndíjat nyert a Nyugat-Magyarországi Egyetem kutatási és oktatási elképzeléseinek megvalósításához.

A közelmúltban Faszerkezet-vizsgáló Laboratóriumot alapított az Egyetem Faipari Mérnöki Karán közösségi és hazai támogatású pályázatból, amely a tartószerkezetek területén nemzetközi színvonalú kutatást és fejlesztést biztosít.

2002-ben Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje volt Sopronban, azóta részt vesz a soproni Fidesz frakció munkájában a Városfejlesztési Bizottság külső tagjaként. 2005-óta a helyi Fidesz szervezet egyik alelnöke.

Korábban nem volt semmilyen pártnak tagja és nem végzett marxista főiskolát.

Sopron, 2006. július 12.
(cyberpress)