CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. július 20., csütörtök 08:24


Választási együttműködési megállapodást kötött a Soproni Védegylet Egyesület és a Szövetség Sopronért Egyesület

Közös polgármesterjelöltet, illetve a 15 egyéni körzetben közös képviselőjelölteket állítanak az őszi választásokon.

Választási együttműködési megállapodást kötött a Soproni Védegylet Egyesület és a Szövetség Sopronért Egyesület

A két civil szervezett megállapodott abban, hogy közös polgármesterjelöltet, illetve 15 egyéni körzetben közös képviselőjelölteket állít.

A két szervezetnek közös kompenzációs listája lesz, és közös finanszírozással egységes választási kampányt folytat.

A közös operatív döntéseket a kampánystáb két vezetője hozza. A Szövetség megkötését követően más közpolitikai szereplővel a felek az együttműködést csak közös akarat esetén tartanak lehetségesnek.

Dr. Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke elmondta: Számos, sikeres közös akció alapozta meg a két civil szervezet választási együttműködését, ugyanakkor kifejtette annak fontosságát, hangsúlyozva: az a politikai szerep, amelyet a város közéletében a Szövetség Sopronért Egyesület betöltött, a megkötött együttműködéssel erősödni fog, és még hangsúlyozottabban sikerül megjeleníteni a város közgyűlésében a civil értékeket.

Vadon László, a Soproni Védegylet elnöke hangsúlyozta: a civilek nem függnek egyik politikai erőtől sem, azoknak nincsenek alárendelve, és ezt az autonómiát meg fogják őrizni a választás előtt és után is. Közös győzelmük esetén olyan városvezetése lehet Sopronnak, ,,amilyenre még nem volt példa” – fogalmazott az elnök, aki hozzátette: azon lesznek, hogy a soproni polgárság érdekeiért dolgozzanak. ,, A civil mozgalmak országosan és helyben győzelemre vannak ítélve" - mondta Vadon László.

A civil tömörülés polgármesterjelöltjét és további induló jelöltjeit pénteken mutatja be.

(cyberpress)