CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2006. július 21., péntek 08:42


Deák-tér Fórum: ,,súlytalan ígéretek, látszatmegállapodás”

Széles társadalmi alapokra szeretné helyezni a Deák-tér Fórum a soproni Deák-tér rekonstrukciójának ügyét

Deák-tér Fórum: ,,súlytalan ígéretek, látszatmegállapodás”

Széles társadalmi alapokra szeretné helyezni a Deák-tér Fórum a soproni Deák-tér rekonstrukciójának ügyét, miután úgy értékeli, hogy a városvezetés, és a Soproni védegylet, illetve a Szövetség Sopronért Egyesület közelmúltban kötött megállapodása nem számít valódi eredménynek abban, amit a Deák-tér Fórum célul tűzött ki.

Varga Gábor, a Deák-tér Fórum nevében július 20-i sajtótájékoztatóján elmondta:
Azért nem írták alá a megállapodást, mert úgy ítélték meg, hogy ,,a város által adott súlytalan ígéretek halmazán látszatmegállapodás született”. Varga Gábor.azt is elmondta: a közös sajtótájékoztatón azért nem vett részt, mert nem hívták meg.

A tárgyalások során a DtF azt kérte, hogy három pontban – a tömegrendezvények, mélygarázs és a parkolási rend kérdéseiben – a közgyűlés foglaljon állást. Ezt a garanciát nem kapták meg, ezért a jövőben a DtF három társadalmi vitát kezdeményez. Egyrészt minden politikai erő véleményének teret kívánnak adni, másrészt a civil szervezeteket fogják megkérdezni, harmadsorban pedig a Nyugat-Magyarországi Egyetemen kerülne sor egy fórumra, ahol a szakmai vita levezetésére az egyetem rektorát kérnék fel.

A Deák-tér Fórum azt is kéri, hogy a közgyűlés függessze fel a munkálatokat – mert bőségesen van idő a következő év végéig, nem indokolt a nagy sietség –, és a közgyűlés ismételten foglaljon állást a kérdésben. Ennek érdekében a civil szerveződés népi kezdeményezést indít, azaz ismételt aláírásgyűjtésbe kezd.

(cyberpress)