CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. augusztus 01., kedd 21:18


Nem várt nehézségek után végre csatornázzák a Baross utcát

Nem várt nehézségek után végre csatornázzák a Baross utcát

 A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program egyik legösszetettebb és legnagyobb szervezési feladatokkal járó szakasza jelenleg a Baross utca, ahol a vállalkozások és a forgalom jelentős száma miatt különösen fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a legprecízebb munka mellett haladjon előre a kivitelezés. A munkák megkezdését megelőzően két ízben tartottak lakossági fórumot, melynek eredményeként a közlemúltban a vállalkozások megközelíthetősége érdekében kialakítottak egy szervízutat. Július 31-én megkezdődtek a tényleges munkálatok is a területen.

 A munkálatok részeként a kivitelező párhuzamosan fekteti le a szenny- és csapadékvíz csatornát, így az arra közlekedőknek forgalomkorlátozásra kell számítaniuk. A szakasz várható befejezése november 30., de a kivitelezést előre nem látott nehézségek lassítják. A Kossuth Lajos és a Baross utca kereszteződésében ásott munkagödör feltárásakor derült például ki, hogy egy gáz, és két távhővezeték nem a tervekben szereplő magasságon húzódik, így a városnak kivitelezővel együttműködve új műszaki megoldást kellett találnia a munka folytatásához.

 Az egyeztetésnek köszönhetően az a megállapodás született, hogy az érintett 13 méteres szakaszon kisebb átmérőjű csövekkel oldják meg a csatornázást, melyeket Csehországból rendeltek meg. A csövek a napokban megérkeztek, melyet a kivitelező július 31-én lefektetett a munkagödörbe, így az eredeti tervek szerint folytatódhat a Baross utcai csatornarekonstrukció.

 Kérik a gépjárművezetőket, hogy az érintett területen körültekintően, az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

(Double Decker-cyberpress)