CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2006. augusztus 07., hétfő 14:45


Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

Focinapló - 2006. Július

Focinapló - 2006. Július
Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

július 1. A negyeddöntökkel folytatódott a Németországban rendezett világbajnokság programja. Itt a házigazda Németország büntetöpárbajban búcsúztatta Argentínát, Olaszország megérdemelten agyonverte Ukrajnát (3:0), Portugália szintén büntetökkel ejtette ki a csalódást okozó angol válogatottat, míg a rangadón Franciaország 1:0-ra legyözte Brazíliát.

július 5. Az elödöntök egyik ágán Franciaország a Portugália elleni 1:0-ás gyözelmével biztosította a döntöbe jutást, míg a másik ágon Olaszország egy drámai találkozón a hosszabbítás utolsó 3 percében szerzett két góllal kiejtette a házigazda német válogatottat.

július 8. Idén is az FC Sopron gárdája képviselte hazánkat az UEFA Intertoto Kupa versengésében, azonban idén sem sikerült a bravúr. Az átalakulóban lévö soproni gárda egy hazai 3:3 után (mely sajnos idén is zuhogó esöben zajlott) Törökországban 0:1-es vereséget szenvedett a Kayserispor csapatától, így az elsö körben elbúcsúzott.

július 9. A világbajnokság döntöjében Franciaország és Olaszország a rendes játékidöben és a hosszabbításban sem bírtak egymással (1:1), majd jött az emlékezetes Zidane-lefejelés, melynek kiállítás lett a vége. Azonban az olaszok így sem bírtak a jól játszó gallokkal, de a szerencse melléjük állt, és a büntetöpárbajban elnyerték a világbajnoki trófeát.


július 13. Újabb szégyenfolt esett a magyar labdarúgáson. Az Újpest az UEFA kupában hazai pályán 0:4-es vereséget szenvedett a svájci másodosztályban szereplö, de amúgy liechtensteini FC Vaduz csapatától. Ezek után már az idegenbeli 1:0-ás gyözelem sem enyhítette a fájdalmat.

július 20. Nagytakarítás zajlik a futballban egész Európában. Magyarországon a Ferencvárost számüzte a szövetség anyagi okokból a másodosztályba, míg Olaszországban a Juventustól megvonták a bajnoki címet (így az Inter a bajnok), és a Fiorentinával és a Lazióval együtt a másodosztályba küldték öket a bundabotrány végeredményeként.

Gilicze László