CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2006. augusztus 09., szerda 13:29


Kezdődik a legek Szigete

Kezdődik a legek Szigete
Sziget Fesztivál 2006
2006. augusztus 9., szerda

Elkelt hetijegyek, fogyó napijegyek, felépült színpadok, érkező fesztiválozók - kezdődik a 2006-os Sziget Fesztivál

A mai naptól augusztus 16-ig tart az idei Sziget Fesztivál. Az 1993-ban indult Diáksziget rendezvény mára már egy óriási fesztivállá nőtte ki magát - a 25 ezer úgynevezett ottalvós (azaz sátorozásra jogosító) hetijegy elkelt, bizonyos napokra elővételben elfogytak a napijegyek. Idén az óbudai Hajógyári sziget 76 hektárán 66 helyszínen napi 200 program várja a fesztiválozókat. 44 országból érkeznek fellépők, összesen 252 nemzetközi és további 500 magyar produkcióval várják a szervezők a látogatókat. Az elmúlt napokban 6000 ember dolgozott a helyszínek kialakításán, többek közt a 840 négyzetméteres nagyszínpadén (amely tömege közel 80 tonna). Hétfő este pedig megtörtént a hangpróba is - erről a legtöbb tévéhiradó is beszámolt.

A nemzetközi sztárok sora szinte leírhatatlan, többek közt itt lesz a Prodigy, Placebo, Franz Ferdinand, Radiohead, Scissor Sisters, Living Colour. S hogy miből is futja minderre? A Sziget idei összköltségvetése kétmilliárd 250 millió forint. Bizony. Már csak jó időre van szükség, és arra, hogy az alsó-ausztriai esőzések miatti árvízhullám ne érje el Budapestet a fesztivál időtartama alatt. S akkor minden bizonnyal ez lesz a legek szigete.

Kicsiny tudósítócsapatunk már készülődik, és a pénteki naptól helyszíni beszámolókkal jelentkezünk a Sziget Fesztiválról.

Bacsárdi László